Lehdistötiedote - ASEAN, EU lisäävät ponnisteluja laittoman kalastuksen torjumiseksi

 

Bangkok, Thaimaa – 18. heinäkuuta 2024 – ASEAN-verkosto LIS-kalastuksen torjumiseksi (AN-IUU) ja Euroopan unioni (EU) ovat jälleen yhdistyneet vahvistaakseen toimia laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän kalastuksen (IUU) torjumiseksi. Viime aikoina 4th IUU-kalastuksen torjuntaa yhteistyössä EU:n kanssa harjoittavan ASEAN-verkoston alueellinen työpaja, joka pidettiin 17.–18. heinäkuuta Bangkokissa, Thaimaassa. ASEANin jäsenvaltiot ottivat päättäväisiä toimia tehostamalla tietojenvaihtoa, parantamalla suuntaviivojen täytäntöönpanoa ja asiantuntija-apua.

IUU-kalastus on edelleen kriittinen maailmanlaajuinen uhka, joka vaarantaa meriympäristön ja turvallisuuden. Kun kohtuuhintaisten proteiinilähteiden kysyntä kasvaa nopeasti Kaakkois-Aasiassa, IUU-kalastuskäytännöt ovat nousussa, mikä heikentää kestävyyttä ja suojelutoimia.

"ASEANin laajojen merialueiden ja merkittävien kala- ja äyriäisteollisuuksien vuoksi IUU-kalastus muodostaa merkittävän alueellisen uhan, joka heikentää taloudellisia etuja ja elintarviketurvaa. Näin ollen ASEAN on sitoutunut torjumaan IUU-kalastusta parantaakseen meren luonnonvarojen suojelua ja varmistaakseen kalastuksensa kestävyyden. Pidämme etusijalla yhteistyötoimia tämän rajat ylittävän ongelman ratkaisemiseksi. sanoi Choltisak Chawpaknum, kalastuksen ulkoasiainosaston johtaja, Thaimaan kalatalousministeriö. 

"EU on sitoutunut tukemaan ASEANia LIS-kalastuksen torjunnassa. vahvisti HE David Daly, Euroopan unionin Thaimaan-suurlähettiläs. Hän lisäsi: "Maailmanlaajuinen IUU-kalastus Toiminnot aiheuttavat 11–26 miljoonan tonnin kalahäviön vuosittain, mikä merkitsee 9–23 miljardin euron taloudellista arvoa. On arvioitu, että joka viides pyydetty kala on peräisin IUU-kalastuksesta. Yhteiset ponnistelumme tämän käytännön poistamiseksi ovat keskeisiä luotaessa vankan kansainvälisen kehyksen merensuojelua ja kestävää kalastusta varten.

Työpaja keskittyi toteuttamaan IUU-kalastukseen liittyvien tietojen jakamista, pääsyä ja käyttöä koskevat ohjeet. Keskusteluissa käsiteltiin AN-IUU-alustan tehokasta käyttöä, tiedon jakamisen parhaita käytäntöjä sekä strategioita sääntelytoimenpiteiden ja täytäntöönpanomenettelyjen tehostamiseksi. Asiantuntijat EU:sta ja muista kansainvälisistä järjestöistä antoivat arvokkaita oivalluksia. Thaimaa AN-IUU-keskuksen ja AN-IUU-vuorovaikutteisen foorumin isäntämaana on ollut keskeisessä asemassa AN-IUU-kumppanuudessa EU:n kanssa ja sen valmistelussa.th työpaja. 

Se järjesti myös kenttävierailun Samut Prakanin maakunnan kalastussatamiin. Osallistujat seurasivat alusten ja purkamisen tarkastuksia. Nämä käytännön demonstraatiot esittelivät tiedon syöttämistä asiaankuuluvien alustojen kautta ja järjestelmällistä tiedon jakamista sidosryhmien kesken.

EU tuki työpajaa Enhanced Regional EU-ASEAN Dialogue Instrumentin (E-READI) kautta, joka on kysyntälähtöinen yhteistyöohjelma, joka tukee EU:n ja ASEANin välistä vuoropuhelua ja edistää alueellista yhdentymistä, vahvassa yhteistyössä alueellisen aloitteen AN-IUU:n kanssa. ASEANin jäsenvaltioiden yhteistyön tehostaminen IUU-kalastuksen torjumiseksi. 

Kaakkois-Aasian maiden liitto (ASEAN) Perustettiin 8. elokuuta 1967. Yhdistyksen jäsenvaltioita ovat Brunei Darussalam, Kambodža, Indonesia, Laosin tasavalta, Malesia, Myanmar, Filippiinit, Singapore, Thaimaa ja Vietnam. ASEAN-yhteisö perustettiin virallisesti 31. joulukuuta 2015. ASEANin sihteeristö sijaitsee Jakartassa.

Tietoja Euroopan unionista (EU)

Euroopan unioni (EU) on 27 jäsenvaltion taloudellinen ja poliittinen liitto, jonka väkiluku on 447 miljoonaa. Yhdessä EU on rakentanut vakauden, demokratian ja kestävän kehityksen vyöhykkeen säilyttäen samalla kulttuurisen monimuotoisuuden, suvaitsevaisuuden ja yksilön vapauden. EU:lle myönnettiin vuonna 2012 Nobelin rauhanpalkinto rauhan, sovinnon, demokratian ja ihmisoikeuksien edistämisestä Euroopassa. EU on maailman suurin kauppablokki ja maailman suurin suorien ulkomaisten investointien lähde ja kohde. EU ja sen jäsenvaltiot ovat yhdessä suurimmat virallisen kehitysavun (ODA) antajat, ja ne tarjoavat yli puolet maailmanlaajuisesta virallisesta kehitysavusta.

EU:n 27 jäsenvaltiota (pöytäkirjajärjestyksessä) ovat: Belgia, Bulgaria, Tšekki, Tanska, Saksa, Viro, Irlanti, Kreikka, Espanja, Ranska, Kroatia, Italia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Unkari, Malta , Alankomaat, Itävalta, Puola, Portugali, Romania, Slovenia, Slovakia, Suomi ja Ruotsi.

Lisätietoa EU:sta ja sen suhteista ja yhteistyöstä ASEANin kanssa osoitteessa http://eeas.europa.eu/asean ja seuraa X, Facebook, Instagram, ja YouTube tilejä.

 

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/