Bhumjaithai-puolue vahvistaa kantansa kannabikseen Thaimaassa ja vastustaa kriminalisointia

Kansallinen -

Klo 10, 00. heinäkuuta 10, Bhumjaithai-puolueen tiedottaja Boonthida Somchai puhui tiedotusvälineille huumevalvontalautakunnan päätöksen jälkeen luokitella kannabis uudelleen tyypin 2024 huumausaineeksi.

Boonthida korosti puolueen sitoutumista kannabiksen käyttöön lääketieteellisiin tarkoituksiin ja taloudelliseen kehitykseen. Hän selitti, että puolue oli ehdottanut kannabiksen valvontalakia edellisestä hallinnasta lähtien, jotta sen käytölle olisi selkeät puitteet.

Puolueen toimet ovat sopusoinnussa nykyisen hallituksen politiikan kanssa, kuten hallituksen tiedotteessa eduskunnalle 11 todettiin. Boonthida vakuutti, ettei koalitiohallituksen sisällä tule olemaan konflikteja kannabiksen sääntelystä.

Boonthida myönsi uudelleenluokituksen aiheuttaman hämmennyksen, etenkin kun otetaan huomioon merkittävät investoinnit kannabikseen viimeisen kahden vuoden aikana. Hän väitti, että valvottu oikeudellinen kehys on parempi kuin kannabiksen palauttaminen huumausaineksi, mikä heikentäisi tulevaisuuden luottamusta.

Aiemmin, 9. heinäkuuta, varapääministeri ja Bhumjaithai-puolueen johtaja Anutin Charnvirakul ilmaisi olevansa vahvasti eri mieltä nykyisen kansanterveysministeriön huumevalvontalautakunnan päätöksestä.

Anutin korosti, että sama lautakunta oli alun perin suositellut kannabiksen dekriminalisointia hänen toimiessaan Thaimaan kansanterveysministerinä. Hän väitti, että päätös kannabiksen uudelleenluokittelusta on ristiriidassa hallituksen aikaisemman kannan kanssa ja heikentää puolueen lippulaivapolitiikkaa.

Anutin korosti, että kannabiksen uudelleenluokittelu huumausaineluettelosta vaati eri komiteoiden suosituksia, ei vain ministeriön päätöstä. Hän vakuutti, että jos Bhumjaithai-puolue valvoisi jälleen kansanterveysministeriötä, he poistaisivat kannabiksen viipymättä huumeluettelosta, mikä kuvastaa heidän pitkäaikaista sitoutumistaan ​​tähän politiikkaan.

Anutin ilmaisi huolensa uudelleenluokituksen vaikutuksesta sijoittajien luottamukseen ja korosti, että kannabispolitiikan epäjohdonmukaisuudella voi olla laajempia vaikutuksia kannabisteollisuuden ulkopuolelle. Hän korosti vakaan sääntely-ympäristön tarvetta thaimaalaisten ja kansainvälisten sijoittajien investointien houkuttelemiseksi ja ylläpitämiseksi.

Kun Anutinilta kysyttiin hänen strategiastaan ​​käsitellä asiaa huumevalvontalautakunnassa, Anutin sanoi, että hän luottaisi järkeen ja vuoropuheluun vastakkainasettelun sijaan.

Anutin tunnusti äänten heilahtelun aiheuttamat haasteet hallituksessa erityisesti sisäministeriön vähäisen tuen vuoksi. Näistä esteistä huolimatta Anutin vahvisti päättäväisyytensä puolustaa puolueen kannabispolitiikkaa ja korosti rationaalisten argumenttien käyttöä tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Lue uusimmat artikkelimme:

Thaimaan kannabisverkosto ehdottaa neljän kohdan tutkimusta kannabislainsäädännöstä hallituksen vastustuksen keskellä.

Thaimaan kansanterveysministeri käsittelee kannabiksen uudelleenluokittelua julkisten mielenosoitusten keskellä.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.