Thaimaan kannabisverkosto ehdottaa neljän pisteen tutkintaa kannabislainsäädännöstä hallituksen vastustuksen keskellä

Kansallinen -

8. heinäkuuta 2024 Prasitchai Nunual, Shaping the Future of Thai Cannabis -järjestön pääsihteeri, johti yli 300 kannabiksen kannattajaa marssissa hallituksen talolle.

He esittivät vetoomuksen, jossa Thaimaan hallitusta kehotettiin perustamaan sekakomitea tutkimaan tieteellisesti kannabiksen käyttöä. Thaimaan pääministerin kansliaan varapääsihteeri Mongkolchai Somudorn otti vastaan ​​vetoomuksen, jossa hän kehotti mielenosoittajia pysymään rauhallisina. Thaimaan pääministerin Srettha Thavisinin odotetaan vastaavan vetoomukseen tänään (9. heinäkuuta).

Prasitchai väitti, että hallitus haluaa säännellä kannabista huumausainelailla, mitä verkosto vastustaa. He kannattavat kannabiskohtaisia ​​lakeja, jotka kattaisivat kaiken siemenistä vientiin, myös kuluttajansuojan.

Verkosto ehdotti neljää avainkohtaa tieteelliseen tutkimukseen: kannabiksen fyysinen vaikutus verrattuna tupakkaan ja alkoholiin, sen yhteiskunnallinen vaikutus kahden viime vuoden aikana sen ensimmäisen laillistamisen jälkeen, sen lääkinnällinen teho ja aiheuttaako se psykiatrisia ongelmia vai vahingoittaako se lasten aivoja.

Jos se osoittautuu haitalliseksi, he suostuvat huumausainesääntelyyn, mutta jos eivät, he vaativat kannabiskohtaisia ​​lakeja.

Prasitchai syytti kansanterveysministeri Somsak Thepsuthinia väärien tietojen levittämisestä kannabikseen liittyvistä 17 miljardin bahtin psykiatriisista kuluista viimeisen kahden vuoden aikana ja korosti sairaalatietojen eroja väitteensä tueksi. Hän korosti myös aiempia ponnisteluja kannabiksen poistamiseksi huumausaineluokituksesta, mikä esti hallituksen ristiriitaisten etujen vuoksi.

Prasitchai kritisoi lähes 100 liikemiehen osallistumista kokouksiin, joiden tarkoituksena oli ratkaista julkishallinnon välisiä konflikteja, ja vihjasi väitetyistä liiketoiminnallisista motiiveista tiukemman kannabiksen sääntelyn takana tietyille henkilöille.

”Jos hallitus ei hyväksy näitä kansainvälisiä periaatteita, se osoittaa heidän monopolistisen aikeensa. Jos Srettha pysyy itsepäisenä, jatkamme istuntoa, kunnes hallitus hyväksyy ehdotuksemme”, Prasitchai päätti.

Lue uusin artikkelimme Thaimaasta, joka edistää kannabiksen uudelleenluokittelua laittomaksi huumeeksi ministeriön kokouksen jälkeen.

Lue uusin artikkelimme, jossa Thaimaan varapääministeri Anutin Charnvirakul kyseenalaistaa kannabiksen uudelleenluokittelun oikeudelliset vaikutukset ja vaatii selvennyksiä.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.