Thaimaan varapääministeri Anutin Charnvirakul kyselee kannabiksen uudelleenluokituksen oikeudellisia seurauksia, selvennysvaatimuksia

Kansallinen -

Thaimaan varapääministeri Anutin Charnvirakul vastasi 6. heinäkuuta 2024 huumevalvontalautakunnan ehdotukseen luokitella kannabis ja hamppu uudelleen huumeiksi.

Anutin vahvisti Bhumjaithai-puolueen kannan, jonka mukaan kannabista tulisi käyttää lääketieteellisiin ja taloudellisiin tarkoituksiin, ei virkistystarkoituksiin. Anutin kyseenalaisti tämän uudelleenluokittelun perusteet, koska se palaa aiempaan asemaan, jonka sama lautakunta oli määritellyt hänen toimiessaan kansanterveysministerinä.

Lue uusin artikkelimme Bhumjaithai-puolueen neuvonantajasta, joka vahvistaa sitoutumisensa kannabiksen etuihin ja varoittaa kiireellisestä uudelleenluokittelusta.

Anutin ilmaisi huolensa oikeudellisista vaikutuksista yhteisön tason kannabiksen viljelijöille ja kyseenalaisti, kuinka Thaimaan hallitus suhtautuisi tuhansiin kannabikseen liittyvistä rikoksista vapautettuihin vuonna 2022.

Hän korosti, että nykyisen kansanterveysministeriön Somsak Thepsuthinin on löydettävä ratkaisuja niille, joita tämä päätös koskee, ja kehotti huumevalvontalautakuntaa selvittämään syyt kannabiksen kukkien ja silmujen uudelleenluokittelulle huumeiksi.

Lisäksi hän kritisoi kattavan kannabislainsäädännön puutetta ja varoitti, että tulevat terveysministerit voisivat helposti muuttaa kannabispolitiikkaa, mikä johtaa jatkuvaan sekaannukseen. Huolimatta uuden ministerin lähestymistavan kunnioittamisesta Anutin väitti, että Bhumjaithai-puolue pysyy lujasti välttääkseen julkista ahdistusta ja on halukas tekemään yhteistyötä, jos siihen on päteviä syitä.

Aiemmin, "Shaping the Future of Thai Cannabis" -verkosto, jota johtivat Mr. Prasitchai Nunual ja ML Rungkun Kitiyakorn, vaati valtakunnallisia mielenosoituksia uudelleenluokittelua vastaan.

He suunnittelevat miehittävänsä Ratchadamnoen Avenuen yöllä 7. heinäkuuta ja marssivansa hallituksen talolle 8. heinäkuuta kehottaen yleisöä liittymään suurella joukolla taistelemaan kannabiksen palauttamisen puolesta.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.