Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin sitoutuu nostamaan Thaimaan lentokentät kansainvälisten standardien mukaisiksi

Kansallinen -

Thaimaan hallituksen tiedottaja Chai Watcharong ilmoitti 7. heinäkuuta 2024, että Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin on sitoutunut parantamaan Thaimaan lentokentät kansainvälisten standardien mukaisiksi.

Tavoitteena on nostaa palvelustandardit ja lentoturvallisuus kansainväliselle tasolle, mikä edistää Thaimaan ilmailualaa kohti alueellista lentoliikenteen solmukohtaa.

Varapääministeri ja liikenneministeri Suriya Juangroongruangkit johtaa pyrkimyksiä täyttää Yhdysvaltain liittovaltion ilmailuhallinnon (FAA) standardit, parantaa lentoturvallisuutta ja laajentaa lentoreittejä Yhdysvaltoihin ja muihin maihin.

Suriya pyrkii asettamaan Thaimaan alueelliseksi ilmailukeskukseksi. Suvarnabhumin lentoasema on listattu 58 parhaan lentokentän joukkoon maailmanlaajuisesti vuonna 2024, ja se on noussut 68:sta vuonna 2023. Don Mueangin lentoasema on tällä välin 10 parhaan halpalentoyhtiön terminaalin joukossa maailmanlaajuisesti.

Lisäksi Suvarnabhumin lentoasemaa laajennetaan 81,000 2024 neliömetrillä matkustajien majoitusta varten, ja kolmas kiitotie avataan syyskuussa 94, mikä lisää lentokapasiteetin 68 lentoon tunnissa XNUMX:sta.

Vuoteen 2029 mennessä Thaimaan lentoasemien tavoitteena on olla maailman 20 parhaan joukossa, ja ne käsittelevät 170 miljoonaa matkustajaa ja miljoona lentoa vuosittain. Vuoteen 1 mennessä tavoite on 2034 miljoonaa matkustajaa ja 210 miljoonaa lentoa vuodessa.

Lokakuusta 2023 toukokuuhun 2024 Thaimaan lentokentät palvelivat 81.05 miljoonaa matkustajaa, mikä toi 83.4 % liikenteestä vuoteen 2019 verrattuna, ennen COVID-19-pandemiaa.

Thaimaan hallituksen tiedottajan mukaan tähän sisältyy 48.95 miljoonaa kansainvälistä ja 32.09 miljoonaa kotimaista matkustajaa, yhteensä 490,970 80.9 lentoa, eli 2019 prosenttia verrattuna vuoteen XNUMX.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.