Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat viime viikolta: Yaowarat Fire ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 1. heinäkuuta sunnuntaihin 7. heinäkuuta 2024.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

  1. Pol. Kenraali Surachate "Big Joke" Hakparn toimitti asiakirjat kansalliselle korruption vastaiselle toimikunnalle (NACC) selvittääkseen Tao Poonin poliisiasemaan liittyviä rahanpesusyytöksiä ja teki valituksen pääministeri Srettha Thavisinia vastaan ​​Polin väitetystä laittomasta nimityksestä. Kenraali Torsak Sukvimol poliisipäälliköksi vedoten 157 §:n mukaisiin rikkomuksiin.

Pol. Kenraali Surachate Hakparn toimittaa asiakirjat NACC:lle, valittaa Thaimaan pääministeriä vastaan ​​poliisipäällikön nimittämisestä

2. Thaimaan hallituksen tiedottaja Chai Watcharong ilmoitti onnistuneesta tuloksesta hallituksen pyrkimyksissä lisätä matkailua vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla, kun Thaimaassa vieraili yli 17.5 miljoonaa kansainvälistä turistia ja tuotti yli 825 miljardia bahtia matkailutuloja.

Vuoteen 2024 on jäljellä noin kuusi kuukautta.

Thaimaa toivottaa tervetulleeksi yli 17.5 miljoonaa kansainvälistä turistia vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla

Viisi parasta kansainvälistä matkailijaa tuli Kiinasta, Malesiasta, Intiasta, Etelä-Koreasta ja Venäjältä.

3. Stop-Drink Network Thailand -verkoston johtaja Teera Watcharapranee ilmaisi vahvan huolensa äskettäin hyväksytyistä alkoholijuomien myynnistä Thaimaan uskonnollisina juhlapäivinä suurilla kansainvälisillä lentokentillä.

Stop-Drink Network kritisoi alkoholin myynnin hyväksyntää suurilla uskonnollisilla juhlapyhinä lentokentillä

Hän korosti, että tällaiset toimenpiteet lisäävät onnettomuuksien ja kuolemantapausten riskiä. Tätä huolta tukevat alkoholijuomien valvontakomitean alaisen työryhmän puheenjohtajan tohtori Kamnuan Ungchusakin tutkimukset, jotka osoittavat korrelaation pitkien baarituntien ja korkeampien onnettomuuksien välillä.

Tpn Media kuitenkin huomauttaa, että lentoasemilla juovat ihmiset ovat yleensä kauttakulkumatkalla eivätkä käytä moottoriajoneuvoja.

4. Thaimaan varapääministeri Anutin Charnvirakul vastasi huumevalvontalautakunnan ehdotukseen luokitella kannabis ja hamppu uudelleen huumeiksi.

Thaimaan varapääministeri Anutin Charnvirakul kyselee kannabiksen uudelleenluokituksen oikeudellisia seurauksia, selvennysvaatimuksia

Anutin ilmaisi huolensa oikeudellisista vaikutuksista yhteisön tason kannabiksen viljelijöille ja kyseenalaisti, kuinka Thaimaan hallitus suhtautuisi tuhansiin kannabikseen liittyvistä rikoksista vapautettuihin vuonna 2022.

5. Phlapphla Chai 2 -poliisi sai ilmoituksen tulipalosta Soi Yaowaratissa, Samphanthawongissa, Bangkokissa.

Poliisi tutkii suuren Yaowarat-palon syytä, ei henkilövahinkoja

Onneksi ei tullut henkilövahinkoja.

Kiitos ja nähdään ensi viikolla!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.