Thaimaan erikoiskahvimarkkinat kasvavat 25 % vuosittain kuluttajamuutosten ja laajentumisen johdosta

Kansallinen -

4. heinäkuuta 2024 Thaimaan Specialty Coffee Associationin puheenjohtaja Nattharada Kunaviwattananon paljasti, että Thaimaan erikoiskahvimarkkinat kasvavat edelleen vähintään 25 % vuosittain kauppojen ja baristojen määrässä mitattuna.

Kasvun taustalla on muuttunut kuluttajakäyttäytyminen ja suurten toimijoiden laajentuminen erikoiskahvimarkkinoille. Tällä hetkellä erikoiskahvin arvo on 2 miljardia bahtia 20 miljardin bahtin premium-kahvimarkkinoilla ja 100 miljardin bahtin kokonaiskahvimarkkinoilla.

Nattharada totesi, että thaimaalaiset kuluttavat jopa 90,000 1.5 tonnia kahvia vuodessa eli keskimäärin 30,000 kupillista päivässä. Kotimainen kahvipapujen tuotanto on kuitenkin vain 6,000 XNUMX tonnia vuodessa, joista XNUMX XNUMX tonnia on erikoispapuja, jotka eivät riitä vastaamaan kysyntään.

Tämän seurauksena vuosittain tuodaan 60,000 200 tonnia lisää. Ilmastonmuutos ja ilmaston lämpeneminen ovat vaikuttaneet tuotantoon, mikä on vähentänyt tuotantoa ja lähes kaksinkertaistanut hinnat. Erikoiskahvin hinnat vaihtelevat tällä hetkellä 10,000-XNUMX XNUMX bahtissa kilolta.

Lisäksi 11.-14. heinäkuuta Thailand Coffee Fest 2024 järjestetään IMPACT Muang Thong Thanissa, Bangkokissa, jossa on 300 osastoa thaimaalaisilta ja kansainvälisiltä erikoiskahvialan toimijoilta. Tapahtuman odotetaan houkuttelevan 80,000 100,000-500 600 osallistujaa ja tuottavan XNUMX-XNUMX miljoonaa bahtia.

Tapahtuman kohokohtia ovat Coffee Creativity Zone, joka esittelee luovia ideoita The Cloudin pop-up-aktiviteetteilla ja esittelee paikallisia thaimaalaisia ​​raaka-aineita kahviloiden juomamenuissa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.