Medical Bytes Thailand Numero 112:Â 300 THB hyvin käytetty

Seuraava on vieraiden mielipideartikkeli Doc Martynilta. Hänen mielipiteensä ja neuvonsa ovat täysin hänen omiaan, eivätkä välttämättä ole The Pattaya News Company Limitedin mielipiteitä. Hänen yhteystietonsa löytyvät artikkelin lopusta.

  1. Niille, jotka eivät asu Pattayalla, annan lääketieteellisiä lausuntoja puhelimitse.
  2. Äskettäin Amin aviomies otti minuun yhteyttä Amin systeemisestä kivusta ja hänen jalkojensa tuntohäiriöistä, tunnottomuudesta. Hän kärsi myös hankalasta ylävatsakipusta ja ajoittaisesta kipusta oikeassa suoliluun kuoppassa.

Olen 45-vuotias Thaimaan kansalainen. Hän on 144 cm pitkä ja painaa 40 kg.

Hänen aiempi sairaushistoriansa sisälsi: vaikea umpilisäkkeen poisto nuorena ja kohdun poisto, syvän kohdun verenvuodon vuoksi, hänen ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen.

Hän ei tupakoinut eikä juonut.

Hänen lääkkeisiinsä kuuluivat Celebrex 200mg bd (kahdesti päivässä), Lyrica 75mg bd, omepratsoli 20mg päivittäin prn (tarvittaessa), Tramadol 50mg prn.

  1. Hänen väsymyksensä, energianmenetyksensä ja hieman huonokuntoisen mielialan lisäksi herparestesian jakautuminen viittasi B12-vitamiinin puutteeseen.
  2. B12-vitamiinin imeytyminen on monimutkaista. Nieltynä B12-vitamiini yhdistyy sisäiseen tekijään, mahalaukun parietaalisolujen vapauttamaan glykoproteiiniin. Sisäinen tekijä/B12-kompleksi kulkee sitten ohutsuolen pituuden läpi terminaaliseen ileumiin (TI), ohutsuolen päähän, katso kuva 1. Sykkyräsuolen loppupäässä B12-vitamiini imeytyy vereen. sen lopullinen määränpää; maksa.
  3. Epäilin hänen B12-puutoksensa olevan seurausta hänen umpilisäkkeen ja kohdunpoistosta. Hänen terminaalinen sykkyräsuolensa oli vaurioitunut näiden vaikeiden leikkausten aikana, minkä vuoksi hän ei kyennyt imemään B12-vitamiinia. Tämän vahvistivat hänen patologiset testinsä, jotka osoittivat, että hänellä oli megaloblastinen anemia, joka esiintyy tyypillisesti B12-vitamiinin puutteessa, katso kuva 2: Hän oli aneeminen rajalla, Hb 12.9 g/dl, mutta hänen punasolunsa olivat suuria MCV (Mean Corpuscular Volume) ) 97 ja hänen MCH-arvonsa (keskimääräinen aivosolujen hemoglobiini) oli kohonnut 32.6 g/dl.

Ilman asianmukaista hoitoa hänen etenevä fyysinen ja neurologinen heikkeneminen oli väistämätöntä.

  1. Hänen hoidostaan ​​vastannut Buriram Public Hospital kieltäytyi tekemästä B12-vitamiinin veriarvoa Amille, koska heidän mielestään hänen hematologiansa oli normaalin rajoissa, testi oli kallis, 800 bahtia, ja tulokset kestäisivät 6 viikkoa. .
  2. Aloitin hänelle hoidon käyttämällä B1/B6/B12-vitamiinia parenteraalisesti, injektiona, terapiaa vuorotellen 3 viikon ajan. Sitten hänet siirrettiin kuukausittaisiin injektioihin, joita hän tarvitsisi loppuelämänsä ajan.
  3. Vakavin seuraus B12-vitamiinin puutteesta on oireyhtymä, jota kutsutaan selkäytimen subakuutiksi yhdistetyksi degeneraatioksi, eli Lichtheimin taudiksi. Tämä on etenevä rappeuttava sairaus, joka vaurioittaa selkäytimen taka- ja sivukanavaa, katso kuva 3, harmaita varjostettuja alueita. Degeneraatio johtaa kahdenväliseen spastiseen pareesiin, johon liittyy tärinän, tasapainon ja tuntoaistin menetys. Kuukausittaisilla injektioilla hänen rappeuttava neurologinen sairaus loppuu ja paranee.

Hän ei etene halvaantumiseen.

"300 THB hyvin käytetty"

Lisäys: Viimeisten 6 vuoden aikana Buriramissa asuvana eläkkeellä olevana lääkärinä tarjosin toisia mielipiteitä kaikista lääketieteellisistä asioista. Muutin hiljattain Pattayalle. Kuten tässä tapauksessa, jos asut Pattayan ulkopuolella, tarjotaan puhelinneuvontaa. Avuksi; ota yhteyttä minuun, tohtori Martyn, Facebookissa tai soita Daolle numeroon 095 414 8145.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/