Ravintolayritysliitto kehottaa Thaimaan pääministeriä kiireellisiin taloudellisiin kannustimiin uusien sulkemisten estämiseksi

Kansallinen -

1. heinäkuuta 2024 Thaimaan ravintolayritysliiton puheenjohtaja Sorathep Rojpotjanaruch lähetti Thaimaan pääministerille Srettha Thavisinille kirjeen, jossa hän kehotti harkitsemaan välittömästi talouden elvytystoimenpiteitä ravintoloiden sulkemisen estämiseksi.

Monien ravintoloiden sulkemiset johtuivat nykyisestä vakavasta talouden taantumasta, thaimaalaisten ostovoiman heikkenemisestä, raaka-aineiden, kuten tuoreiden vihannesten, hinnan noususta ja korkeista sähkölaskuista.

Vuonna 2019, ennen COVID-19-pandemiaa, Thaimaan ravintolaliiketoiminnan kokonaisliikevaihto oli noin 420 miljardia bahtia, mikä on 7 % maan BKT:sta. Tuotantokustannukset ovat sittemmin nousseet noin 50 prosenttia, ja raaka-ainekustannukset ovat nousseet 20-30 prosenttia, mukaan lukien välttämättömät tuotteet, kuten MSG, meijeri ja muut tärkeimmät ainesosat, Sorathep sanoi.

Lisäksi vuonna 2024 ravintolatoimialan odotetaan kasvavan 4-5 % kasvun saavuttaessa tavoitteet ensimmäisellä neljänneksellä. Kasvu on kuitenkin pysähtynyt huhtikuusta lähtien, ja ravintoloiden sulkemiset ovat jatkuneet.

Esimerkiksi tunnetun buffetravintolan ensimmäisen vuosineljänneksen voitto putosi yli 143 miljoonaa bahtia, Sorathep sanoi. Pienet katukauppiaat ja pk-ravintolat kamppailevat selviytyäkseen rajallisten taloudellisten resurssien vuoksi.

Yhdistys vaatii Thaimaan hallitukselta kiireellisiä toimia talouden elvyttämiseksi ja ravintolatoiminnan tukemiseksi katuruokakaupoista pk-ravintoloihin lisätuhojen estämiseksi.

Ehdotettuihin kiireellisiin toimenpiteisiin kuuluvat:

  1. Vanhentuneiden lakien tarkistaminen: Muutetaan lakia, joka kieltää alkoholijuomien myynnin ravintoloissa klo 2–5. Tämä asetus on ollut voimassa vuodesta 1972.
  2. Kiinteistöverojen alentaminen: Alenna kiinteistöveroja ravintolayrityksille, joita jo nyt rasitetaan monilla veroilla, mukaan lukien asteittain nouseva kiinteistöveroaste.
  3. Ota käyttöön kulutuskannustimet:

– Pk-yritykset: Salli yksityishenkilöiden vähentää kuluista 20,000 100,000 bahtia verona oikeilla kuiteilla ja yritysten enintään XNUMX XNUMX bahtia.

– Suurelle yleisölle: Tarjoa 2,000 XNUMX bahtia henkilöä kohden kolmeksi kuukaudeksi digitaalisessa lompakkosovelluksessa käytettäväksi yksinomaan ruoan ostoihin katukauppiaista pk-ravintoloihin.

Yhdistys toivoo, että nämä toimenpiteet tarjoavat kipeästi kaivattua helpotusta ja auttavat ylläpitämään ravintola-alaa näinä haastavina aikoina, huomautti Sorathep.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.