La Ninan vuoksi Thaimaassa odotetaan lisääntynyttä sademäärää ja keskimääräistä korkeampia lämpötiloja

Kansallinen -

Thaimaan ilmatieteen laitos ilmoitti 2. heinäkuuta 2024, että Thaimaa saapuu La Niñaan heinäkuusta syyskuuhun 2024 ja jatkuu marraskuusta 2024 tammikuuhun 2025.

Tämä ilmiö johtaa lievään sateiden lisääntymiseen ja keskimääräistä korkeampiin lämpötiloihin vuoden 2024 toisella puoliskolla. Talvikauden odotetaan kuitenkin olevan viileämpi kuin viime vuonna.

Ilmatieteen osaston pääjohtaja rouva Kanwee Sitthicheapak totesi, että nykyinen tilanne osoittaa, että ENSO (El Niño-Southern Oscillation) -ilmiö on neutraalissa tilassa. Meren pinnan lämpötilat päiväntasaajan Tyynellämerellä ovat jäähtyneet lähes kokonaan viimeisen kuukauden aikana.

Keskimääräiset merenpinnan lämpötilat olivat kuluneella viikolla noin -0.9 - 0.5 celsiusastetta keskiarvon alapuolella. Neutraalien ENSO-olosuhteiden odotetaan siirtyvän La Niñaan heinäkuusta syyskuuhun 2024 ja jatkuvan marraskuusta 2024 tammikuuhun 2025.

Thaimaan ilmatieteen laitos julkaisi myös 7 päivän sääennusteen. 1.–3. heinäkuuta lounainen monsuuni kattaa Andamaanienmeren ja Thaimaanlahden, kun taas matalapainealue peittää Pohjois-Vietnamin. Tämä aiheuttaa ukkosmyrskyjä kaikkialla Thaimaassa, ja paikoin koillisosassa odotetaan rankkasadetta.

Heinäkuun 4. ja 7. päivän välisenä aikana monsuunipohja kulkee Thaimaan pohjoisen ja koillisen alueiden läpi yhdistäen Vietnamin yläpuolella sijaitsevaan matalapainealueeseen. Yhdessä Andamaanienmeren ja Thaimaanlahden peittävän lounaismonsuunin kanssa, tämä johtaa lisääntyneisiin sateisiin ja rankkasateisiin joillakin alueilla pohjoisessa, koillisessa, idässä ja etelässä.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.