Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat viime viikolta: Historiallinen samaa sukupuolta olevien avioliittolaki hyväksyttiin ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 17. kesäkuuta sunnuntaihin 23. kesäkuuta 2024.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

  1. Ratchadapisekin rikostuomioistuimessa rikosoikeudellisen viraston syyttäjät syyttivät Thaimaan entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa rikoslain 112 pykälän tai Lèse-Majestén rikkomisesta Etelä-Korean Chosun Median vuonna 2015 antaman haastattelun jälkeen.

21. toukokuuta 2015 Etelä-Korean Soulissa pidetty haastattelu, jota pidettiin loukkaavana monarkiaa kohtaan, johti sekä Lèse-Majesté-lain että tietokonerikoslain mukaisiin syytteisiin väärien tietojen levittämisestä.

2. Thaimaan perustuslakituomioistuin kokoontui käsittelemään useita korkean profiilin tapauksia, mukaan lukien vaalitoimikunnan (EY) vetoomus Move Forward -puolueen (MFP) hajottamiseksi, pääministeri Srettha Thavisinin ja ministeri Pichit Chuenbanin tapaus sekä asiaan liittyvät oikeudelliset ongelmat. Thaksin Shinawatra ja senaattorien valinta.

Tuomioistuin hylkäsi Pichitiä koskevan hakemuksen, mutta hyväksyi Sretttaa koskevan hakemuksen ja vaati asiaa koskevia asiakirjoja 15 päivän kuluessa lisätarkasteluksi 10.

3. Thaimaan senaatti äänesti tiistaina ylivoimaisella enemmistöllä samaa sukupuolta olevien avioliittolain hyväksymisestä, mikä tekee Thaimaasta virallisesti ensimmäisen maan Kaakkois-Aasiassa, joka laillisti samaa sukupuolta olevien liitot.

Laki tulee voimaan 120 päivää sen jälkeen, kun se on julkaistu kuninkaallisessa lehdessä.

4. Italialainen mies pidätettiin Samuin saarella sen jälkeen, kun hänen väitetään myyneen kokaiinia ja pitäneen laittomasti 70 moottoripyörän vuokraamoa thaimaalaisen ehdokkaan avulla naamioidakseen omistajuutensa.

Mr. Mattio oli mennyt naimisiin thaimaalaisen naisen kanssa ja käytti kokaiinin myynnistä saatuja varoja moottoripyörävuokraamon avaamiseen.

5. Thaimaan pääministerin neuvonantaja Wissanu Krea-ngam ilmoitti Pol:n välisten konfliktien jälkeen suoritetun tutkimuksen tulokset. Kenraali Torsak Sukvimol, poliisipäällikkö, ja Pol. Kenraali Surachet Hakparn, apulaispoliisipäällikkö, joka tunnetaan usein leikkisällä lempinimellään Big Joke.

Konfliktit eri ryhmien välillä jatkuvat.

Kiitos ja nähdään ensi viikolla!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.