Thaimaan pääministeri vieraili Rayongissa ja Chonburissa valvomassa keskeisiä kehityshankkeita itäisen talouskäytävän (EEC) sisällä

LEHDISTÖTIEDOTE:

Pääministeri Srettha Thavisin ja hänen tiiminsä vierailivat Rayongin ja Chonburin maakunnissa 23. kesäkuuta valvomaan keskeisiä kehityshankkeita itäisen talouskäytävän (EEC) sisällä.

 

U-Tapaon kansainvälisellä lentokentällä Rayongissa pääministeri arvioi suuren hankkeen etenemistä laitoksen yhdistämiseksi kolme lentoasemaa yhdistävään suurnopeusjunaverkkoon. Verkon odotetaan tehostavan liikennettä Bangkokin itäisiltä alueilta kaupungin keskustaan, mikä lisää talouskasvua, kauppaa ja matkailua kaikkialla ETA:ssa ja sen ulkopuolella. Kokouksessa Srettha kehotti liikenneministeriötä ja itäisen talouskäytävän virastoa (EECO) nopeuttamaan rakentamista ja lupasi tiedot suurnopeusratahankkeesta heinäkuun loppuun mennessä.

 

Chonburissa pääministeri vieraili yhdessä liikenneministeri Suriya Jungrungreangkitin kanssa Jomtien Beachillä tutkimassa ehdotettua F1-kilpailureittiä. Matka on osa hallituksen strategiaa houkutella kansainvälisiä turisteja, ja suunnitelmissa on järjestää F1-kilpailut vuodesta 2028 alkaen mahdollisten Formula E -tapahtumien rinnalla.

 

Lopullinen pysähdyspaikka oli Laem Chabangin satamassa Chonburin Si Rachan alueella, jossa valtuuskunta tarkasteli satamakehitysprojektin vaihetta 3. Thaimaan satamaviranomaisen (PAT) ja CNNC-yhteisyrityksen edustajien mukana Srettha totesi, että hankkeen vaihe 1, joka sisältää maanparannustyön, ruoppauksen ja aallonmurtajan rakentamisen, on 13.26 % valmis. Rakentamista pyritään nopeuttamaan kesäkuun 2026 määräajan mukaisesti.

Vaihe 2, joka käsittää laiturien, teiden ja infrastruktuurin rakentamisen, on tilattu China Harbour Engineering Co., Ltd:n kanssa. Kolmas ja neljäs vaihe ovat urakoitsijan valintaprosessissa. Kun hankkeen vaihe 3 on valmis, konttikapasiteetti kasvaa 11 miljoonasta TEU:sta (18 jalkaa vastaava yksikkö) 14 miljoonaan TEU:hun vuodessa, mikä parantaa rautatie- ja rannikkoliikenteen kapasiteettia. Kehitys tukee Thaimaan talouskasvua ja on linjassa hallituksen tavoitteen kanssa vähentää kuljetuskuluja 12 prosentista XNUMX prosenttiin maan bruttokansantuotteesta.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.