Voimakasta sadetta ja voimakkaita tuulia odotetaan Thaimaassa 21.-26

Kansallinen -

Thaimaan ilmatieteen laitos julkaisi 21. kesäkuuta 2024 sääennusteen seuraaville seitsemälle päivälle, 21. - 27. kesäkuuta 2024.

21.-26. kesäkuuta Andamaanienmeren ja Thaimaanlahden peittävän lounaismonsuunin odotetaan olevan suhteellisen voimakas. Lisäksi monsuuniloukku kulkee pohjoisen ja koillisen alueiden läpi. Samaan aikaan matalapainealue Keski-Kiinan meren yläpuolella todennäköisesti voimistuu ja siirtyy kohti Hainan-saarta ja Tonkininlahtea.

Tämä säämalli lisää sademäärää Thaimaassa, rankkasadetta monilla alueilla ja erittäin rankkoja sateita joissakin osissa pohjoista, koillista, itäistä ja lounaista.
Tuuli ja aallot ovat Andamaanienmerellä ja Thaimaanlahdella suhteellisen voimakkaita. Andamaanienmerellä on 2-3 metriä korkeita aaltoja ja ukkosalueilla yli 3 metriä korkeita aaltoja. Thaimaanlahden yläosassa aallot ovat noin 2 metriä korkeat ja ukkosalueilla yli 2 metriä korkeat.
Myöhemmin Andamaanienmeren, Thaimaan ja Thaimaanlahden peittävä lounaismonsuuni heikkenee ja monsuunipohja siirtyy ylempään pohjoiseen alueeseen, Laosin yläosaan ja kohti matalapainealuetta Pohjois-Vietnamin ja Tonkininlahden yllä. .

Tämä säämalli vähentää sademäärää Thaimaassa, mutta ukkosmyrskyjä ja rankkasateita esiintyy edelleen joillakin alueilla pohjoisilla ja läntisillä eteläisillä alueilla.
Tuuli ja aallot Andamaanienmerellä ja Thaimaanlahdella heikkenevät, Andamaanienmeren yläosassa näkee noin 2 metrin korkeita aaltoja ja ukkoskuuroilla yli 2 metriä korkeita aaltoja. Alemmalla Andamaanienmerellä ja Thaimaanlahdella on 1-2 metriä korkeat aallot ja ukkoskuuroilla yli 2 metriä korkeat aallot.
Kansalaisia ​​kehotetaan olemaan varovaisia ​​rankkojen tai erittäin rankkojen sateiden ja kertyneiden sateiden suhteen, jotka voivat aiheuttaa äkillisiä tulvia ja vesien valumista erityisesti juurella ja matalalla sijaitsevilla alueilla.
Thaimaanlahdella ja Andamaanienmerellä olevien merimiesten tulee toimia varoen ja välttää purjehtimista ukkoskuurojen alueilla koko tämän ajan. Andamaanienmerellä liikennöivien pienten veneiden tulee pidättäytyä poistumasta rannasta 21.-26.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.