Legal Corner: Katsaus yhteen Thaimaan epätavallisimmista laeista

Seuraava laillinen artikkelin ovat esittäneet yhteistyökumppanimme Issan Lawyers.

Hymyjen maassa, Thaimaassa, jossa aurinko paistaa kirkkaasti ja rannat kutsuvat, on olemassa laki, joka on nostanut monia kulmakarvoja.

Se on pahamaineinen alusvaatelaki, asetus joka vaatii alusvaatteiden käyttöä aina, kun astuu pois asunnostaan. Ennen kuin hylkäät tämän pelkkänä kuulopuheena tai urbaanilegendana, perehdytään tähän omalaatuiseen lainsäädäntöön, jossa on sekoitus vilpitöntä kyselyä ja ripaus huumoria.

**Laki ja sen juuret**

Alusvaatteetlakia ei ole ytimessä teknisesti kirjattu Thaimaan säädöksiin, vaan se tulee esiin sosiaalisten tapojen ja odotusten syvyyksistä. Se on kirjoittamaton sääntö, joka kuiskaa Thaimaan maaseudun riisipelloilta Bangkokin vilkkaalle kadulle: "Älä uskalla lähteä ilman alushousuja." Perustelut? Sekoitus vaatimattomuutta, hygieniaa ja ehkä ripaus taikauskoa – kuka loppujen lopuksi haluaa ottaa riskin loukata henkiä sopimattomalla paljastumisella?

**Täytäntöönpano: myytti vai todellisuus?**

Vaikka laki saattaa kuulostaa suoraan komedialuonnokselta, Thaimaan poliisi ei pane sitä aktiivisesti täytäntöön. Et löydä virkamiehiä, jotka suorittavat pistotarkastuksia skivviesin varalta tai perustavat alusvaatteiden tarkistuspisteitä. On kuitenkin syytä huomata, että tietyissä konservatiivisissa yhteisöissä kommandoharjoittelu voi ansaita sinulle paheksuttavia tuulia ja mahdollisesti sopivuusoppituntia paikallisilta vanhimmilta.

**Kulttuuriset näkökohdat**

Thaimaassa perinteiden ja sosiaalisten normien kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Alusvaatteiden valtuutus koskee vähemmän lain täytäntöönpanoa ja enemmän yhteiskunnallisten odotusten noudattamista. Se muistuttaa thaimaalaisten ääneen lausumatonta sopimusta säilyttää tietyn tason sivistyneisyys julkisissa tiloissa – tavallaan kuin se, että keittoa ei löysätä liian äänekkäästi virallisella illallisella.

**Luostarin poikkeukset**

Entä arvostetut buddhalaiset munkkimme? He eivät varmaankaan ole sellaisten maallisten huolenaiheiden alaisia? Itse asiassa munkkien nähdään usein elävän yhteiskunnan aineellisten ansaiden ulkopuolella, mukaan lukien, näyttää siltä, ​​​​alusvaatteet. Heidän uskonnollinen pukeutumisensa, joka on suunniteltu yksinkertaisuuteen ja vaatimattomuuteen, vapauttaa heidät todennäköisesti tästä erikoisesta määräyksestä.

**Johtopäätös: käyttää vai olla käyttämättä?**

Yhteenvetona totean, että vaikka tuskin saa sakkoja alusvaatelain rikkomisesta Thaimaan seikkailujesi aikana, on luultavasti viisasta erehtyä varovaisuuden ja mukavuuden puolelle.

Joten siinä se on – kevyt katsaus yhteen Thaimaan puhutuimmista (mutta vähiten valvotuista) säännöistä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/