Time Out -lehden mukaan Bangkok sijoittui kuudenneksi parhaaksi ruokakaupungiksi maailmanlaajuisesti

Bangkok -

Thaimaan hallituksen tiedottaja Chai Watcharong ilmoitti 5. kesäkuuta 2024, että elämäntapa- ja matkaopaslehti "Time Out" on listannut Thaimaan Bangkokin maailman kuudenneksi parhaaksi ruokakaupungiksi.

Time Out korosti, että paikallisen keittiön kokeminen on keskeinen tapa ymmärtää kaupunkia. Sijoitus perustui tuhansien ihmisten kyselyyn, jotka arvioivat kaupunkeja ruoan laadun ja hinnan perusteella.

Bangkok ansaitsi kuudennen sijansa "Street Food Capital" -listalla maailman 6 parhaan ruokakaupungin listalla. Kaupungin katuruoka on tunnustettu kolmanneksi edullisimmaksi maailmanlaajuisesti ja tarjoaa laajan valikoiman vaihtoehtoja. Lisäksi, Bangkokissa on 34 Michelin-tähden ravintolaa, joista 8 on Aasian 50 parhaan ravintolan 2024 listalla.

Time Outin mukaan Bangkokin tunnetuin katuruokaalue, Chinatown, kilpailee nyt Banthat Thong Roadin kanssa, joka on viime aikoina saavuttanut suosiota sekä paikallisten että turistien keskuudessa monipuolisella katuruokatarjonnastaan.

Hallituksen tiedottaja totesi myös, että Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin on ylpeä Bangkokin vetovoimasta ja sen kyvystä houkutella lukuisia turisteja, jotka ovat kiinnostuneita thaimaalaisesta kulttuurista, keittiöstä ja kaupungin eloisasta ilmapiiristä.

Lisäksi Thaimaan hallitus on sitoutunut edistämään matkailua toissijaisissa kaupungeissa, luomaan työpaikkoja ja parantamaan paikallisten asukkaiden elämänlaatua, tiedottaja lisäsi.

TPN Media panee merkille, että kiistanalainen suunnitelma verottaa Bangkokin katuruokamyyjiä ja rajoittaa heidän tulojaan ennen kuin heidän on ostettava tai vuokrattava kivijalkakauppa, on aiheuttanut huomattavaa negatiivista palautetta ja kritiikkiä verkossa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.