Yli 100,000 9 ihmisen väitetään allekirjoittaneen vetoomuksen kannabiksen käytön uudelleen kriminalisoimiseksi, koska kannabiksen kannattajaryhmät suunnittelevat massiivisen mielenosoituksen XNUMX. kesäkuuta

Kansallinen-

Thaimaan kansanterveysministeri Somsak Thepsuthin puhui 6. kesäkuuta 2024 yleisölle kiistasta, joka koski kannabiksen mahdollista luokittelua tyypin 5 huumeeksi.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan kannabiksen vastainen ryhmä "Youth Network Against Cannabis (YNAC)" jätti yli 100,000 XNUMX allekirjoitusta sisältävän vetoomuksen kannabiksen käytön kriminalisoimiseksi ja puolusti sen rajoittamista vain lääketieteellisiin ja terveydellisiin tarkoituksiin.

Somsak paljasti, että tämä on linjassa hallituksen lähestymistavan kanssa.

Vaikka aiemmat yritykset muuttaa ministeriön määräyksiä kannabiksen kriminalisoimiseksi eivät ole saaneet laajaa tukea, Somsak korosti sitoutumistaan ​​vastakkaisten osapuolten välisten konfliktien minimoimiseen., vaikka sanasota kiihtyy kannabiksen puolesta ja vastustajaryhmien välillä.

Kun Somsakilta kysyttiin kannabista kannattavan ryhmän pyynnöstä julkiseen keskusteluun tai äänestykseen uudelleenluokittelusta, jota ei koskaan järjestetty, Somsak vakuutti olevansa oikeudenmukainen vedoten aiempaan asemaansa Thaimaan oikeusministerinä. Hän ei kuitenkaan vastannut suoraan, harkitsiko hän keskustelua tai julkista äänestystä.

Ottaen huomioon huolenaiheet kannabisliiketoimintaan laillistamisen jälkeen, Somsak selvensi, että yritykset voivat toimia laillisesti lääketieteellisten ja terveydellisten ohjeiden mukaisesti, ja väitti, että huolimatta suunnitelmasta luokitella kannabis uudelleen huumeeksi, kannabiksen laillinen käyttö lääketieteellisiin tarpeisiin ei olisi liian häiritsevää. , monimutkainen tai kallis. Virkistyskäyttöä pidettäisiin kuitenkin laittomana.

Mitä tulee "Shaping the Future of Thai Cannabis" -protestiin, joka oli suunniteltu järjestettäväksi 9. kesäkuuta hallituksen talossa, Somsak ilmoitti, ettei ollut tietoinen tapahtumasta, mutta keskustelee asiasta ryhmän kanssa ratkaisun etsimiseksi.

Kannabismielenosoittajat ovat vannoneet kokoontuvansa voimaan ja osoittavansa vastustavansa kannabiksen kriminalisointisuunnitelmaa ja ovat myös jo kyseenalaistaneet kilpailevien ryhmien allekirjoitusprosessin läpinäkyvyyden ja rehellisyyden.

Lue edellinen artikkelimme Thaimaan kannabiksen kannattajista haastaa pääministerin ehdotuksen, vaati tieteeseen perustuvaa päätöksentekoa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.