Thaimaa tiukentaa rangaistuksia rattijuopumuksesta 

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin vammojen ja liikenneonnettomuuksien aiheuttamien rattijuoppien rangaistusten tehostamiseksi. Älä aja humalassa -säätiö (DDD) jätti äskettäin alkoholivalvontalain muutosta tarkastelevalle eduskuntavaliokunnalle vetoomuksen, jossa vaaditaan ankarampaa rangaistusta rattijuopumusrikoksista syytetyille.

Vetoomuksessa ehdotetaan, että laitokset, jotka myyvät alkoholia alaikäisille, jotka ovat joutuneet kuolemaan johtaneeseen rattijuopumusonnettomuuteen, joutuvat sekä siviili- että rikosoikeudellisiin syytteisiin ja että niiltä poistetaan lupa. Lisäksi tällaisten laitosten pitäjät olisivat velvollisia maksamaan korvauksia rattijuopumuksesta joutuneille.

Säätiö on kehottanut toimikuntaa tekemään yhteistyötä elinkeinonharjoittajien kanssa rahaston perustamiseksi liiallisesta alkoholinkäytöstä kärsivien, erityisesti rattijuoppien, avuksi. Valiokunta aikoo nyt toimittaa ryhmän vetoomuksen parlamentille seuraavaan istuntoon mennessä, jonka on määrä avautua heinäkuussa.

Valiokunta on myös kuullut Pol Gen Achirawit Suwanpesatia, entistä apulaispoliisipäällikköä, kuinka parantaa lain luotettavuutta ja estää valtion virkamiesten lahjonta. 42-jäseninen valiokunta on sitoutunut kehittämään parhaita ja oikeudenmukaisimpia ratkaisuja, jotka tuovat huomattavia parannuksia yleisölle.

Uudistetun lain odotetaan hyödyttävän koko yhteiskuntaa, koska sitä tukee useampi kuin yksi poliittinen ryhmä tai puolue. Valiokunta keskustelee lakimuutoksista ja tarvittavasta yksityisen sektorin tuesta kansanterveysministeri Somsak Thepsutinin kanssa.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.