Taitojen puute Thaimaassa: Huono digitaalisuus ja lukutaito voivat maksaa Thaimaan taloudelle 3.3 biljoonaa bahtia vuodessa

Kansallinen-

Kansallisen talous- ja sosiaalisen kehityksen neuvoston (NESDC) pääsihteeri Danucha Pichayanan julkisti 3 työllisyystilastot vuoden 2024 ensimmäiseltä vuosineljännekseltä. Tiedoista kävi ilmi, että työllisten kokonaismäärä oli 2024 miljoonaa euroa, mikä on 39.6 % vähemmän kuin viime vuonna.

Danuchan mukaan maataloustyöllisyys väheni merkittävästi, 5.7 % sesongin ulkopuolella. Sen sijaan muilla toimialoilla työllisyys kasvoi jatkuvasti. Erityisesti hotelli- ja ravintola-ala ilmoitti 10.6 prosentin kasvusta, kun taas rakennusalalla työllisyys kasvoi 5 prosenttia.

Yksityiset yritykset reagoivat Thaimaan hallituksen politiikkaan nostaa minimipalkkaa 1 alkaen nostamalla työntekijöiden palkkoja keskimäärin 2024 %, jolloin keskimääräinen kuukausipalkka nousi 0.5 13,789 bahtiin. Kokonaiskeskipalkka kuitenkin laski 0.4 prosenttia 15,052 XNUMX bahtiin kuukaudessa. Nimellisestä laskusta huolimatta reaalipalkat paranivat inflaation hidastumisesta johtuen.

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä työttömyysaste parani, kun työttömien määrä laski 3.2 prosenttia yli 410,000 20:een. Lasku johtui pääasiassa työttömien kandidaatin tutkinnon suorittaneiden työkokemuksen vähentymisestä. Eniten työttömyys lisääntyi kuitenkin vastavalmistuneissa 24-XNUMX-vuotiailla, jotka muodostivat myös suurimman osan työttömistä.

Danucha ilmaisi huolensa Thaimaan ammattitaitoisen työvoiman puutteesta, jolla voi olla pitkän aikavälin vaikutuksia kansantalouteen. Adult Skills Assessment in Thailand (ASAT) -tutkimus paljasti, että yli 64.7 prosentilla ihmisistä on keskimääräistä heikommat lukutaidot ja yli 74.1 prosentilla on keskimääräistä heikommat digitaaliset taidot.

Tämä viittaa siihen, että merkittävä osa työikäisistä thaimaalaisista aikuisista kamppailee peruslukemisen ja tietokoneen käytön kanssa.

Lisäksi Social Media Statisticsin "We are Social" -tietotutkimuksessa Thaimaa sijoittui 39. sijalle 63 maan joukossa digitaalisissa taidoissa. Danucha korosti, että tehottomat digitaaliset taidot voivat mahdollisesti johtaa Thaimaan taloudellisiin menetyksiin, jotka ovat jopa 3.3 biljoonaa bahtia vuodessa.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.