Thaimaan suosituimmat kansalliset tarinat viime viikolta: uudet viisumien myöntämistoimenpiteet ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 27. toukokuuta sunnuntaihin 2. kesäkuuta 2024.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

  1. Pääministeri Srettha Thavisin korosti sosiaalisen monimuotoisuuden merkitystä iästä, sukupuolesta, uskonnosta, kansallisuudesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta.

Bangkok Pride julkaisi X:llä ja kutsui yleisön Bangkok Pride Parade -festivaaliin 1. kesäkuuta 2024 Pathumwanin Rama I Roadin varrella.

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin johti Bangkok Pride 2024 -festivaaleja, jotka järjestivät Bangkok Pride ja Bangkokin hallitus.

Hyvää Pride-kuukautta!

2. Thaimaan hallituksen tiedottaja Chai Watcharong ilmoitti uusista viisumitoimista ja suuntaviivoista matkailun edistämiseksi ja Thaimaan talouden elvyttämiseksi hallituksen kokouksen jälkeen.

Monia viisumien yksityiskohtia ja mahdollisesti lisävaatimuksia ja mahdollisia säännöksiä ei ole vielä selvennettävä tai julkistettava lehdistöstä lähtien, ja ne odottavat edelleen näiden tietojen julkistamista kesäkuun alussa.

3. Thaimaan kansalliset tiedotusvälineet kertoivat, että Thaimaan entistä pääministeriä Thaksin Shinawatraa edustava asianajaja vieraili syyttäjänvirastossa pyytääkseen lykkäämään 9. toukokuuta klo 29 järjestettävää kuulemista asiassa, joka koski syytteitä pykälän 112 mukaisista poliittisista rikoksista. kuten Lese Majeste.

Asianajajan mukaan Thaksinin kerrotaan saaneen COVID-19-tartunnan, ja lääkärit ovat neuvoneet häntä lepäämään ja pysymään tarkkailussa 3 asti.

4. Chiang Main paikalliset tiedotusvälineet kertoivat, että punainen kenguru pakeni Chiang Main eläintarhasta, ja kuljettaja huomasi hänet Doi Suthep-Pui National Park -tiellä Chiang Maissa.

Kengurun eläintarhasta pakenemisesta ei ole tarkempaa tietoa, mutta valitettavasti kenguru löydettiin myöhemmin kuolleena vesiputouksen pohjalta ja sen uskotaan pudonneen vahingossa.

5. Kuuluisa Nakhon Si Thammaratissa paennut vanki, joka pakeni uskaliaasti viime vuonna ja osallistui myöhemmin asetaisteluun poliisin kanssa ja pakeni uudelleen, pidätettiin Indonesiassa torstaina (30. toukokuuta).th).

Hän oli "lomalla" Balilla, kun hän väitteli indonesialaisen naisen kanssa, mikä johti lopulta poliisin kutsumiseen ja johti pidätykseen. Indonesian hallitus valmistautuu lähettämään hänet erityisellä tiukasti vartioidulla lennolla takaisin Thaimaahan, missä häntä pidetään Bangkokissa eikä syrjäisemmissä vankiloissa hänen alueestaan, missä hänellä saattaa olla kannattajia.

Kiitos ja nähdään ensi viikolla!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.