Thaimaan pääministeri johtaa Bangkok Pride -festivaaleja 2024, korostaen LGBTQIAN+ -tukea

Kansallinen-

31. toukokuuta 2024 Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin johti Bangkok Pride 2024 -festivaaleja, jotka järjestivät Bangkok Pride ja Bangkokin hallitus.

Tapahtumaan osallistui LGBTQIAN+ -yhteisö, sekä thaimaalainen että kansainvälinen, ja se huipentui suureen paraatiin 1. kesäkuuta pitkin Rama I Roadia Pathumwanissa.

Bangkok Pride on historiallinen tapahtuma, joka osoittaa eri ryhmien sitoutumisen ja päättäväisyyden nostaa festivaali maailmanlaajuiselle tasolle, mikä saattaa houkutella turisteja ympäri maailmaa. Se korosti myös Thaimaan kykyä isännöidä Bangkok WorldPride 2030 -tapahtumaa.

Paraati alkoi Kansallisstadionin Nimibutr-rakennuksesta ja jatkui Rama I -tietä pitkin Ratchaprasongin risteykseen 2.5 kilometrin matkan. Festivaali sisälsi viisi pääparaatia ja 130 osaparaatia, jotka esittelivät LGBTQIAN+ -yhteisöjen elävää monimuotoisuutta.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan paraatiin osallistuivat monet näkyvät henkilöt, mukaan lukien pääministeri Srettha Thavisin, Bangkokin kuvernööri Chadchart Sittipunt, Pheu Thai -puolueen johtaja Paetongtarn Shinawatra, Move Forward -puolueen johtaja Pita Limjaroenrat ja muita merkittäviä henkilöitä.

Paetongtarn ilmoitti asiasta avioliiton tasa-arvolaki hyväksytään pian Sretthan hallituksen aikana, jolla on laaja tuki eri poliittisista puolueista ja yleisöltä. Hän korosti, että rakkaus tulee tunnustaa ja tukea laillisesti.

Lisäksi Pheu Thai -puolue keskustelee seksityöntekijöiden oikeuksista ja puolustaa perusoikeuksia, mukaan lukien terveydenhuolto ja hyvinvointi, kaikissa ammateissa.

Pita toisti samanlaisia ​​tunteita avioliittotasa-arvolakista, joka on määrä käsitellä valtuustossa heinäkuussa. Hän totesi luottavaisesti, että kahden puolueen tuella laki hyväksyisi ilman ongelmia.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.