Thaimaa ylitti Durianin viennin Kiinaan yli 121,398 717 tonnin arvolla XNUMX miljoonaa dollaria

Kansallinen-

Thaimaan hallituksen tiedottaja Chai Watcharong ilmoitti 31. toukokuuta 2024, että Global Trade Atlasin (GTA) mukaan Thaimaa vei yli 121,398 717 tonnia duriania Kiinaan arvoltaan XNUMX miljoonaa dollaria, mikä turvasi durian-viennin kärkipaikan.

GTA-tiedot osoittavat, että Thaimaa on johtava tuoreen durianin viennissä Kiinaan 121,398 717 tonnin arvolla 79,186 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi toiseksi sijoittuva Vietnam vei 369 XNUMX tonnia XNUMX miljoonan USD:n arvosta.

Chai korosti tyytyväisyyttä Kiinan kasvavaan thaimaalaisen durianin kysyntään. Kauppaministeri Phumtham Wechayachai etsii aktiivisesti uusia markkinoita toissijaisista Kiinan kaupungeista kansainvälisen yhteistyön avulla.

Thaimaan durianviennin hinta on 6 dollaria kilolta, mikä on korkeampi kuin viime vuoden hinta, Chain mukaan.
Lisäksi mangojen väliaikaisen verovapautuksen ja Korean hedelmäpulan ansiosta mangovienti on kasvanut 230 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kauppaministeri aikoo jatkaa hedelmien verovapautuspolitiikkaa Korean kanssa.

Thaimaan pääministeri Srettha Thavisin on ohjeistanut asianomaisia ​​virastoja ottamaan käyttöön selkeitä suuntaviivoja ja mukautuvia strategioita, joilla Thaimaa tulee tulevaisuudessa globaaliksi maatalous- ja elintarvikekeskukseksi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.