Thaimaan ilmatieteen laitos ilmoittaa, että Thaimaan on virallisesti alkanut sadekausi 20. toukokuuta

KUVA: Matichon

Kansallinen-

Thaimaan ilmatieteen laitos julkaisi 12. toukokuuta 00 kello 21, että Thaimaa aloitti virallisesti sadekauden 2024. toukokuuta.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan ilmatieteen osaston pääjohtaja Kanwee Sitthicheapak allekirjoitti ilmoituksen, jonka mukaan Thaimaa oli lopettanut kesäkautensa ja siirtynyt sadekauteen 20. toukokuuta 2024.

Tämä johtui siitä, että Thaimaan ylemmillä alueilla satoi tiheästi yli 60 % alueesta kolmena peräkkäisenä päivänä. Lisäksi ylemmän tason tuulet noin 1.5 kilometrin korkeudessa muuttivat suuntaa lounaaseen tuoden kosteutta Andamaanienmereltä jatkuvasti peittämään Thaimaan alueen.

Samaan aikaan ylemmän tason tuulet noin 10 kilometrin korkeudessa olivat siirtyneet itään, mikä osoitti sadekauden alkamista Thaimaassa tälle vuodelle.

Sää kattaisi yli 60 % alueesta, erityisesti Thaimaan ylemmillä alueilla. Sadekauden odotettiin päättyvän lokakuun puolivälissä 2024, kun taas sateet jatkuvat eteläisellä alueella tammikuun 2025 puoliväliin asti.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.