Voimakasta sademäärää koskeva varoitus on annettu kaikkialla Thaimaassa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) on antanut varoituksen runsaista sateista, joiden odotetaan pyyhkäisevän Thaimaan eri alueilla 20.-26. toukokuuta.

TMD:n pääjohtaja Kornrawee Sitthichivapakin mukaan lähestyvä sää johtuu lounaistuulten voimistumisesta Thaimaassa. Ensi viikon alusta alkaen nämä tuulet vaikuttavat Andamaanienmereen, Thaimaanlahteen ja useisiin maakuntiin.

Thaimaan pohjoisen länsiosien, Keskitasangon ja eteläisten alueiden asukkaita on kehotettu varautumaan mahdollisiin äkillisiin tulviin ja valumiin, jotka voivat johtua ennustetuista rankoista sateista. Neuvonnassa korostetaan varautumisen merkitystä näillä alueilla odotettavissa olevien ankarien sääolosuhteiden vaikutusten lieventämiseksi.

TMD on myös varoittanut merenkulkijoita ankarista meriolosuhteista, sillä Andamaanienmeren aallonkorkeuksien ennustetaan nousevan kahdesta kolmeen metriin tiistaista sunnuntaihin. Viranomaiset ovat kehottaneet olemaan veneilemättä Andamaanienmeren yläosissa tänä aikana ja kehottaneet olemaan varovaisia ​​Thaimaanlahden ja Andamaanienmeren alaosan vesillä navigoivia.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.