Thaimaan viranomaiset uudistavat viestintäinfrastruktuuria: maanalaisten kaapeleiden asentaminen Bangkokiin turvallisuuden ja estetiikan parantamiseksi

Bangkok -

3. toukokuuta 2024 Thaimaan kansallinen yleisradio- ja televiestintäkomissio (NBTC) ja Thaimaan metropolitan sähköviranomainen (MEA) järjestivät uudelleen ja asensivat tietoliikennekaapeleita putkiin parantaakseen maisemaa ja vähentääkseen onnettomuuksia Bangkokin metropolialueella.

ASähköpylväissä olevat sarjakaapelit olivat suuri ongelma Thaimaassa, erityisesti kaupungeissa ja esikaupunkialueilla, koska ne saattoivat aiheuttaa onnettomuuksia, kuten tulipalon ja kaapelien putoamisen tielle. Näistä huolenaiheista johtuen NBTC koordinoi sitten kunkin maakunnan yksityisten yritysten ja MEA:n kanssa viestintäkaapeleiden uudelleenjärjestelyä ja asentamista putkiin.

Maanalaisten tietoliikennekaapeleiden asentaminen putkiin maksoi kuitenkin 10 kertaa enemmän, ja ilman Thaimaan hallituksen tukea monien yksityisten yritysten oli vaikea täyttää pyyntöä.

Siksi NBTC yhdisti voimansa suurimman osan ajasta MEA:n kanssa, kun suunniteltiin sähköpylväiden hävittämistä ja sitten tietoliikennekaapeleita asennettaisiin putkiin.

Sillä välin NBTC järjestäisi uudelleen maanpinnan yläpuolella olevat viestintäkaapelit, mukaan lukien epäaktiivisten tai ei-käytössä olevien kaapelien kartoittaminen hävittämällä ne.

Uudet tietoliikennekaapelit piti hyväksyä NBTC:ltä "Single Last Mile" -käytännön mukaisesti, jossa käytettiin yhteistä viestintäkaapelia kylää kohti.

NBTC:n vuoden 2024 suunnitelma viestintäkaapeleiden järjestämisestä ja asentamisesta putkiin Bangkokin pääkaupunkiseudulla sisälsi viestintäkaapeleiden uudelleenjärjestelyn 151 reitillä, joiden kokonaispituus on 440.21 kilometriä, ja tietoliikennekaapeleiden asentamista johtoihin 32 reitillä, joiden kokonaispituus on 67.02 kilometriä.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan National Telecom (NT) Public Co., Ltd. yritti aiemmin asentaa tietoliikennekaapeleita putkiin eri puolilla Thaimaata Internetin nopeuden lisäämiseksi. Suunnitelma kuitenkin peruuntui, koska vuokrahinta oli 10 kertaa korkeampi kuin maanpäälliset kaapeliasennukset.

Thaimaan kansallisten tiedotusvälineiden mukaan MEA suunnitteli vaihtavansa antennikaapelijärjestelmästä maanalaiseen sähkökaapeliin Bangkokin pääkaupunkiseudulla, jonka kokonaispituus on 236.1 kilometriä. Hankkeen arvioitiin valmistuvan vuonna 2027.

Hieman asiaan liittyvänä uutisena kuitenkin, että sähkökaapeleiden varastointiin käytetyt putkikaivot uutisoivat tänään myös Bangkokissa kun mies kaatui kuoliaaksi kymmenen metriä syvän kaivon vanerikannen periksi, kuten täällä raportoimme.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.