Thaimaan teollisuuskomissio paljastaa kiinalaisten sijoittajien rikkomukset: terästehtaan nosturin romahdus aiheutti kipinöitä Rayongissa

Kansallinen-

31. maaliskuuta 2024 teollisuuskomission puheenjohtaja Akaradej Wongpitakroj paljasti julkisesti tapauksen, jossa terästehtaan nosturi romahti Rayongissa. Tehdas paljastui kiinalaisten sijoittajien omistuksessa.

Aiemmin 29. maaliskuuta Pluak Daengin poliisit saivat raportin rakennusnosturin romahtamisesta, joka aiheutti seitsemän uhria rakennustyömaalla Pluak Daengissa, Rayongissa.

- Industrial Commission paljasti yleisölle tietoja, joiden mukaan kiinalaisia ​​sijoittajia väitettiin rikkoneen Thaimaan lakeja, mukaan lukien rakennusten suorittaminen ilman lupaa, liiketoiminnan harjoittaminen vääräntyyppisenä, paikallisyhteisöön saastuttaminen ja thaimaalaisten ehdokkaiden palkkaaminen yritystoiminnan harjoittamiseen. sekä muita rikkomuksia Akaradejin mukaan.

Äskettäin havaittiin, että kiinalaisten sijoittajien omistaman tehtaan väitettiin kuljettaneen kuonaa tai muita vaarallisia mineraaleja ilman pätevää käsittelyä. Mitä tulee alueen paikallisiin, se saattaa vaikuttaa heidän terveyteensä, Akaradej huomautti.

Industrial Commission ja asiaankuuluvat virastot tutkivat kuitenkin tapausta ja muita vastaavia yrityksiä eri puolilla Thaimaata saadakseen heidät vastuuseen rikoksistaan.

Raportin mukaan yksi kiinalainen sijoittaja Chonburissa pidätettiin ympäristölakien rikkomisesta ja kaksi muuta tapausta, joissa kiinalaiset sijoittajat Samut Sakhonissa ja Chachoengsaossa olivat tutkittavana yli viiden henkilön toimesta, Akaradej sanoi.
Akaradej lisäsi lisäksi, että monet kiinalaiset sijoittajat harjoittivat yrityksiä rikkoen samalla Thaimaan lakeja, mikä aiheutti kielteisiä vaikutuksia ympäristöön ja paikallisiin.

Vastauksena Pluak Daengin nosturin romahdusonnettomuuteen komitea tutki tapausta ennen kuin piti tapaamisen sekä julkisen että yksityisen sektorin kanssa ryhtyäkseen vakaviin oikeustoimiin yhtiötä vastaan.

Akaradej kuitenkin vastasi huoleen mahdollisesta vaikutuksesta Kiinan investointeihin, että Thaimaa pyrki pitkällä aikavälillä laadukkaisiin sijoittajiin, jotka eivät riistäisi paikallisia eivätkä uhkaa maan taloudellista vakautta.

Thaimaan hallitus ryhtyy tiukkoihin toimenpiteisiin varmistaakseen paikallisten ja ympäristön edun niille, jotka pyrkivät harjoittamaan liiketoimintaa Thaimaassa.

Lisäksi Thaimaan hallitus pyrki keskustelemaan asioista Kiinan kanssa laadukkaiden sijoittajien valitsemiseksi ja antoi Kiinan hallitukselle valtuudet harkita rangaistusta, mukaan lukien viisumien peruuttaminen väärintekijöiltä, ​​Akaradej sanoi.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.