Kasvava iguaanikanta uhkaa Lopburin maataloutta, Thaimaan viranomaiset ryhtyvät kiireellisiin toimenpiteisiin

Lopburi-

16. marraskuuta 2023 Thaimaan kansallispuiston virkailijat, villieläinten suojeluviraston virkamiehet ja asiaankuuluvat viranomaiset suorittivat kenttätarkastuksen opettaakseen paikallisia ja tutkiakseen leguaanipopulaatiota Phatthana Nikhomissa Lopburissa.

Kansallispuiston virkamiesten raportin mukaan vihreitä iguaaneja, vieraslajeja, pesii runsaasti Phatthana Nikhomin alueilla, noin 100 löydettiin tutkinnan aikana. Alueen laaja vihreiden iguaanien määrä on aiheuttanut ongelmia paikallisille mankeloimalla maatalouskasveja.

Kansallispuiston virkailijat vangitsivat osan leguaaneista jatkohoitoa varten Nakhon Nayokin villieläinten pelastuskeskuksessa.

Vihreä leguaani on luonnonvara- ja ympäristöministeriön mukaan 1. luokituksen valvottu ja suojeltu villieläin. Jos löydät villinvihreän leguaanin, soita numeroon 1362 saadaksesi lisää hoitotoimia Thaimaan villieläinten pelastuskeskuksissa.


Thaimaan kansallispuistojen, villieläinten ja kasvien suojelun osasto antoi kuitenkin toimivaltaisille osastoille selvityksen ympäri Thaimaata omistamattomien vihreiden iguaanien populaation vangitsemiseksi edelleen.

Kansallispuiston virkailijat ilmaisivat huolensa siitä, että liiallinen leguaanikanta voi olla hallitsematon, samoin kuin apinaongelmat Lopburissa. Siksi asiaankuuluvat viranomaiset ryhtyvät vakaviin ja kiireellisiin toimiin väestön hillitsemiseksi ennen kuin on liian myöhäistä.

Tilaa
Kittisak Phalaharn
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.