Leonid-meteorisuihku valaisemaan yötaivasta Thaimaassa: häikäisevä näyttö 17.-18

KUVA: NARIT

Kansallinen-

15. marraskuuta 2023 Thaimaan kansallinen tähtitieteellinen tutkimuslaitos (NARIT) ilmoitti julkisesti, että Leonid-meteorisuihku tapahtuu 17. marraskuuta illasta 18. marraskuuta 2023 varhaiseen aamuun.

Leonidien meteorisuihku, joka tapahtuu vuosittain 6.-30., saavuttaa huippunsa 17 puolenyön jälkeen, noin kello 2023 aamuyöllä 01 aamunkoittoon. tunnissa.

Selkeää tähtitieteellistä havainnointia varten on suositeltavaa tarkastella Leonidia pimeissä paikoissa paljaalla silmällä. Nämä meteorit näkyvät kirkkaina valojuovina, jotka kulkevat taivaan läpi, ja ne näkyvät ilman teleskooppeja.

Leonidien meteorisuihku on peräisin Tempel-Tuttle-komeetan pölyhiukkasista, joka kiertää aurinkoa 33 vuoden välein. Kun Maa kulkee komeetan kiertoradan läpi, se houkuttelee jäännösjäännöksiä ilmakehään, mikä aiheuttaa upeita meteorinäytöksiä ja ansaitsee tittelin "Meteorisuihkujen kuningas".

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Kittisakilla on intohimo lähtemiseen, oli se kuinka kovaa tahansa, hän matkustaa seikkailunhaluisella tyylillä. Mitä tulee hänen kiinnostukseensa fantasiaan, dekkarigenret romaaneissa ja urheilutieteen kirjoissa ovat osa hänen sieluaan. Hän työskentelee Pattaya Newsille uusimpana kirjoittajana.