6 thaimaalaista maanviljelijää Isaanin alueella kuolee maaperän kuumeen puhkeamiseen

Kansallinen -

Thaimaan alemman koillisalueen asukkaat, erityisesti neljässä Isaanin maakunnassa, kamppailevat Melioidoosi-epidemian kanssa, joka tunnetaan myös nimellä "maakuume". Lähes 600 tapausta on raportoitu ja kuusi kuolemantapausta.

"Burkholderia pseudomallei" -bakteerin aiheuttamaa melioidoosia esiintyy yleisesti maaperässä, vedessä, riisipelloissa, vihannespuutarhoissa ja kumiviljelmissä kaikkialla Thaimaassa Thaimaan tautientorjuntaviraston mukaan. Tartunta voi tapahtua kolmella tavalla: suora kosketus saastuneen maaperän tai veden kanssa, saastuneen ruoan tai veden nieleminen ja bakteeria sisältävän maaperän pölyn hengittäminen.

Meliodosis on tällä hetkellä keväällä ja aiheuttaa lääketieteellistä huolta Thaimaan lääkintätoimistoissa.

Lokakuun 21. päivänä 2023 yhteensä 582 Melioidoositapausta on raportoitu alemmalla koillisalueella 1. tammikuuta 2023 lähtien. Taudin saaneista maakunnista Buri Ramissa on eniten tapauksia, 336, mikä on johtanut neljään kuolemaan. Nakhon Ratchasima seuraa tiiviisti 93 tapauksella ja kahdella kuolemantapauksella. Surin raportoi 106 tapausta ilman kuolemantapauksia, kun taas Chaiyaphum kirjasi 47 tapausta ilman kuolemantapauksia.

Tri. Taweechai Wisanuyothin, Nakhon Ratchasiman 9. taudintorjuntaviraston johtaja, antoi varoituksen, jossa hän kehotti maanviljelijöitä ryhtymään välittömiin varotoimiin välttämällä suoraa altistumista mudalle, pidättäytymästä kahlaamasta vedessä ja pysymään varovaisina.

Lääkäri sanoi, että Meliodosis-oireet ilmaantuvat tyypillisesti 1-21 päivää tartunnan jälkeen, vaikka jotkut tapaukset voivat pysyä oireettomina pidempään riippuen bakteerialtistuksen määrästä ja yksilöllisestä immuunivasteesta.

Taudilla on monenlaisia ​​oireita, mukaan lukien korkea kuume, ihovauriot tai hengitystieongelmat. Se voi myös vaikuttaa useisiin elimiin kerralla, mikä voi johtaa kuolemaan.

Tohtori Taweechai ehdotti, että Melioidoosin ehkäisemiseksi, erityisesti maanviljelijöiden keskuudessa, on erittäin tärkeää välttää kahlaamista vedessä ja altistumista mudalle. Käytä tarvittaessa saappaita tai muovipäällysteitä kenkien päällä välttääksesi suoran kosketuksen veden kanssa. Peitä haavat vedenpitävällä materiaalilla. Lisäksi pese ja puhdista kehosi viipymättä töiden jälkeen ja juo aina puhdasta tai keitettyä vettä.

Jos ilmenee äkillistä korkeaa kuumetta, voimakasta päänsärkyä ja lihaskipua, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon ja ilmoita asiasta terveydenhuollon tarjoajalle. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Department of Disease Control -tukipuhelimeen numeroon 1422.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.