Thaimaan aktivistit uhkaavat käydä sairaalassa varmistaakseen Thaksinin terveysväitteet

Kansallinen -

Ryhmä aktivisteja, jotka kutsuvat itseään "Thaimaata uudistavien opiskelijoiden ja ihmisten verkostoksi", uhkasivat hyökätä Thaimaan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran sairaalahuoneeseen varmistaakseen, onko hän aidosti sairas.

Huolimatta tämän liikkeen epäilyttävästä laillisuudesta, Phichit Chaimongkolin johtama ryhmä jätti keskiviikkona 18. lokakuuta oikeusministeriölle vetoomuksen, jossa hän kehotti ministeriötä lopettamaan väitettyjen etuoikeuksien myöntämisen vangitulle pääministerille.

Mr. Phichit väitti, että oikeusministeriön väitetään tarjoavan Thaksinille etuoikeutettua kohtelua sallimalla hänen oleskella Poliisin yleissairaalan Premium-osastolla epätavallisen pitkän ajan, jolloin hänen pitäisi istua vankilassa.

Phichitin mukaan tämä toiminta on heikentänyt Thaimaan oikeusjärjestelmää. Hän lisäsi, että jos ministeriö ei vastaa hänen ryhmänsä vaatimuksiin, joihin kuuluu, että Thaksin palaa välittömästi vankilaan, ei jatka hänen hoitoaan vankilan ulkopuolella ja antaa ihmisoikeusjärjestön valvoa Thaksinin terveyttä, hänen ryhmänsä menee premium-osastolle, jossa entisen pääministerin uskotaan jäävän paikalle tarkistaakseen, onko hän tarpeeksi sairas oikeuttaakseen oleskelunsa siellä.

Thaksinin, 74, kerrotaan olevan poliisin yleissairaalan 14. kerroksen Premium-osastolla väitettyjen terveysongelmien vuoksi. Hänen sairaalassaoloaan jatkettiin hiljattain myös äskettäin tehdyn leikkauksen vuoksi, joka liittyi julkistamattomaan terveydentilaan.

Siitä huolimatta Thaksinin ulkoinen hoito sairaalassa päättyy tänään. Oikeusministeriö on vastuussa uuden laajennuksen harkitsemisesta.

Äskettäinen valokuva Thaksinista, joka vietiin hoitoon, oli erittäin tarkkaan Thaimaan sosiaalisessa mediassa, kun olemme käsitelleet täällä.

Samaan aikaan Thaimaan vankilaviranomaiset ovat jatkuvasti todenneet, että paljastavat Thaksinin sairauden tai sallimme aktivistien vahvistaa hänen asemansa rikkovat Thaimaan lääketieteellisiä tietosuojalakeja, kuten olemme käsitelleet tässä.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.