Thaimaan lakiasiantuntijat väittävät, että Thaksinin terveydentilan paljastaminen rikkoo tietosuojalakeja

KUVA: Sanook

Kansallinen -

Jotkut Thaimaan lain asiantuntijat sanoivat, että entisen pääministerin Thaksin Shinawatran henkilökohtaisten terveysolosuhteiden paljastaminen voi olla kansallisen terveysturvalain vastaista.

Varoitus tuli vastauksena äskettäiseen puheluun Thaimaan uudistuksen opiskelija- ja ihmisverkosto (SNT) Association, joka vaati Thaksinin nykyisen terveydentilan yksityiskohtaista julkistamista, koska hänen sairaalassaolonsa ja vankilassaolonsa merkitsi äskettäin kuukaudeksi viime viikolla.

SNT totesi, että he halusivat poliisin yleissairaalan lääkäreiden antavan selvennyksiä Thaksinin sairaudesta varmistaakseen, ettei hän saisi mitään oikeuksia oleskella sairaalassa vankilan sijaan.

Jotkut thaimaalaiset lakiasiantuntijat kuitenkin varoittivat tällaisesta toiminnasta sanoen, että lääkäreiden on lain mukaan pidettävä potilastiedot luottamuksellisina vuoden 2007 National Health Actin ja vuoden 1982 Medical Profession Actin mukaisesti.

He sanoivat, että pidätettyjä pidetään tavallisina potilaina, kun he hakeutuvat lääkärin hoitoon. Voidakseen paljastaa terveydentilansa yleisölle vankien on ensin annettava suostumus.

päälle Thaksinin ensimmäisen päivän vankeus Bangkokin tutkintavankilassa hänellä ilmoitettiin olevan viisi sairautta, mukaan lukien iskeeminen sydänlihas, krooninen keuhkotulehdus, korkea verenpaine, rappeutunut selkä ja epänormaali asento.

Hänen tyttärensä Paetongtarn Shinawatra paljasti myös sosiaalisessa mediassa, että Thaksin oli äskettäin leikattu; hän ei kuitenkaan maininnut, mitä varten se oli.

Leikkauksen vuoksi lääkärit ovat sallineet Thaksinin jatkaa hoitoa sairaalassa. Jos hänen oleskelunsa kestää yli 60 päivää, se vaatii pysyvän oikeussihteerin hyväksynnän, ja jos se ylittää 120 päivää, siihen on saatava oikeusministerin hyväksyntä.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!
Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.