AOT valmistautuu käynnistämään uuden Suvarnabhumin terminaalin

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaan lentokentät (AOT) valmistautuu käynnistämään Satellite 1 (SAT-1) -terminaalin pehmeästi Suvarnabhumin kansainvälisellä lentokentällä 28. syyskuuta onnistuneen koeajon jälkeen.

Kokeilun aikana lentoasema simuloi täysimittaista operaatiota 180 valematkustajan ja heidän matkatavaroineen testatakseen erilaisia ​​järjestelmiä ja toimintoja, mukaan lukien lentokoneen käsittely, matkustajien kuljetukset, matkatavaroiden käsittely ja rahtipalvelut. Kokeilua tuki Thai Airways, joka toimitti matkustamomiehistönsä ja lentokoneensa testausprosessiin.

SAT-1-terminaalin pehmeä avausjakso kestää 28.-28., jolloin se on kolmen lentoyhtiön käytettävissä: Thai AirAsia X, VietJet Air ja Emirates. Uuden terminaalin odotetaan olevan täysin käyttövalmis joulukuuhun 2023 mennessä, ja sen tavoitteena on vähentää pääterminaalin ruuhkia.

SAT-1 on suunniteltu käsittelemään 15 miljoonaa matkustajaa vuosittain, mikä osaltaan lisää Suvarnabhumin lentoaseman kapasiteettia arviolta 33 prosenttia, mikä mahdollistaa jopa 60 miljoonan matkustajan vuotuisen vastaanoton.

SAT-1-terminaalissa on 28 kontaktiporttia, joista kahdeksan on suunniteltu Code F -lentokoneille, kuten kaksikerroksisille A380-superjumbosuihkukoneille, ja 20 Code E -lentokoneille, kuten Boeing B747 -lentokoneille. Tämän nelikerroksisen rakennuksen kokonaispinta-ala on 216,000 XNUMX neliömetriä, ja kahdessa maanalaisessa kerroksessa on Automated People Mover (APM) -junajärjestelmä.

APM-junajärjestelmä yhdistää SAT-1:n olemassa olevaan matkustajaterminaaliin, mikä tarjoaa tehokkaan kuljetuksen matkustajille. APM:n enimmäisnopeus on 80 km/h, ja siihen mahtuu 210 matkustajaa junaa kohti, mikä mahdollistaa noin 6,000 XNUMX matkustajan kuljetuksen tunnissa, ja jokainen matka kestää vain kolme minuuttia.

Kun SAT-1 on täysin toiminnassa, kansainväliset matkustajat eivät enää tarvitse sukkulabusseja päästäkseen porteilleen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt The Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.