Hallitus ryhtyy toimiin El Niñoon liittyvien kuivuuden aiheuttamien haasteiden torjumiseksi

KUVA: Bangkok Post

LEHDISTÖTIEDOTE:

Hallitus tehostaa ponnistelujaan vastatakseen El Niñon ilmastomallin asettamiin haasteisiin, mikä on johtanut Thaimaan maataloussektoriin vaikuttavien sateiden ja kuivuuden vähenemiseen.

Pääministeri Srettha Thavisin vahvisti hallituksen sitoutumisen maatalouteen ja ihmisten hyvinvointiin. Keskeisiä painopisteitä ovat markkinoille pääsyn laajentaminen, viljelijöiden tulojen lisääminen, maatalouden tehokkuuden parantaminen, tuotantokustannusten alentaminen, viennin edistäminen ja riittävän elintarvikehuollon varmistaminen kotimaiseen kulutukseen. Hän korosti, että on tärkeää ottaa huomioon El Niñon vaikutukset maataloustukipolitiikkaa kehitettäessä, ja antoi maatalous- ja osuuskuntaministerin tehtäväksi kerätä tietoa El Niñosta ja sen seurauksista.

Vastauksena tilanteeseen pääministeri ja hallituksen jäsenet vierailevat parhaillaan koillisissa Khon Kaenin, Udon Thanin ja Nong Khain maakunnissa arvioidakseen olosuhteita ja kuullakseen paikallisia huolenaiheita. Hän kehotti myös hallituksen jäseniä työskentelemään tiiviissä yhteistyössä hallituksen viranomaisten kanssa ja korosti heidän rooliaan hallituksen ohjelmien toteuttamisessa. Hän korosti avoimen ja oikeudenmukaisen prosessin merkitystä virkamiesten ylennyksen ja uralla etenemisen kannalta.

Thaimaan teollisuuden liitto on ilmaissut huolensa kuivuustilanteen pahenemisesta. FTI:n puheenjohtaja Kriengkrai Thiennukul totesi, että alhainen sademäärä kaikilla alueilla vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana on johtanut kriittisesti alhaisiin patojen vedenpintoihin valtakunnallisesti, kuten vuoden 2015 ankaran kuivuuden aikana.

Nämä huolenaiheet jakoivat Visit Limlurcha, Thaimaan kauppakamarin varapuheenjohtaja ja Thai Future Food Trade Associationin puheenjohtaja. Hän korosti El Niñon vaikutuksia viljelykasveihin, mukaan lukien riisi, maniokki, kumi, maissi, öljypalmuja ja hedelmiä. Hän varoitti myös, että ilmastonmuutos voi vaikuttaa myös sokerintuotantoon Thaimaassa, Intiassa ja Brasiliassa, mikä johtaa sokerin hintojen merkittävään maailmanlaajuiseen nousuun.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.