Thaimaan vankilan vartija ei voi myöntää kotiarestia vangeille, joilla on epätäydellinen vankeus, Corrections sanoo

KUVA: Bangkok Post

Kansallinen -

Vankilan valvojalla ei ole valtuuksia myöntää kotiarestia vangille, joka ei ole vielä saanut vankilaan, Thaimaan vankeusrangaistuslaitos selvitti huhujen keskellä, että entinen pääministeri Thaksin Shinawatra joutuisi kotiarestiin, kun hän palaa Thaimaahan v. heinäkuuta lupauksen mukaan.

Tänään, 8. kesäkuuta, herra Sitthi Suteewong, apulaisjohtaja ja vankeusrangaistusosaston tiedottaja, tuli sanomaan, että vartijalla ei ole valtuuksia myöntää pidätetyille kotiarestia.

Hänen selvennyksensä on vastaus Thaimaan tiedotusvälineiden varhaisiin raportteihin, joiden mukaan vartijalla on oikeus sallia pidätettyjen siirtäminen vankiloiden ulkopuolelle Royal Gazette -verkkosivustolla hiljattain julkaistun uuden asetuksen nojalla.

Uutiset tulivat odottaessa, että Thaimaan entinen pääministeri Thaksin, joka asuu tällä hetkellä itsepakossa ulkomailla, palaa maahan ennen heinäkuun 26. päivää, 74. syntymäpäiväänsä, hoitamaan lapsenlapsiaan. Raporttien mukaan hänet saatetaan asettaa kotiarestiin.

Sitthi kuitenkin sanoi, että uusi pidätettyjen kohtelua koskeva asetus itse asiassa määrää, että henkilöt voidaan asettaa kotiarestiin vasta, kun he ovat jo suorittaneet vankeus- tai säilöönottonsa mutta ovat tavanomaisen rikoksentekijän luonteeltaan.

Jos kyseisellä henkilöllä on vielä keskeneräinen lukukausi, hänen on ensin saatava se loppuun ennen kuin hänet asetetaan kotiarestiin varotoimien vuoksi, Sitthi selitti.

Thaksinilla on monia keskeneräisiä vankeusrangaistuksia, Pattaya News toteaa.

Rangaistuslaitoksella on tällä hetkellä pidätettynä 57 henkilöä (51 miestä ja 6 naista), jotka ovat kotiarestissa. Aiempien tilastojen perusteella suurin osa pidätetyistä on tavanomaisia ​​rikollisia ja syyllistynyt vähäisiin omaisuusrikoksiin, Sitthi sanoi.

Hän kehotti yleisöä seuraamaan tarkkoja tietoja vain rangaistuslaitoksen virallisten suhdetoimintakanavien kautta.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.