Thaimaan inflaatio laskee viidettä kuukautta putkeen

Thaimaan inflaatio hidastui viidettä kuukautta peräkkäin toukokuussa sähkön ja polttoaineiden hintojen laskun vuoksi. Asiantuntijat kuitenkin varoittivat, että inflaatio voi elpyä mahdollisen vähimmäispalkkojen nousun ja tulevan kuivuuden vuoksi.

Kauppapolitiikan ja strategian toimiston apulaisjohtaja Wichanun Niwatjinda raportoi, että maan inflaatio laski toukokuussa 0.53 prosenttiin, mikä on alhaisin 21 kuukauteen. Muiden kuin juomien hinnat laskivat 1.83 % huolimatta vihannesten ja kananmunien hintojen noususta tuotannon vähenemisen vuoksi. Samaan aikaan jalostettujen elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet tuotantokustannusten nousun seurauksena.

Alhaisesta inflaatiosta huolimatta apulaisjohtaja varoitti useat tekijät – kuten tuleva kuivuuskausi, joka häiritsisi tuotantoa ja ehdotettu tuotantokustannuksiin vaikuttava vähimmäispalkankorotus – voivat saada inflaation kiihtymään lähikuukausina.

Thaimaan kansallinen rahdinantajien neuvosto raportoi, että teollisuuden vienti, mukaan lukien elektroniset laitteet ja laitteet Yhdysvaltoihin ja Kiinaan, väheni huhtikuussa 7.6 % vuodentakaisesta. Se ennusti viennin kasvun hidastuvan 1 prosentin vuositasolla vuonna 2023, ja se kehottaa uutta hallitusta edistämään vientiä lisäämään samalla, kun se ei vaaranna pieniä ja keskisuuria yrityksiä ohjauskorkoja säätämällä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/