Thaimaan pääministeri Hopeful Pita tapaa Bangkokin kuvernööri Chadchartin keskustellakseen tulevasta yhteistyöstä

KUVA: Siamrath

Kansallinen -

Move Forward -puolueen (MFP) johtaja ja pääministeriehdokas Pita Limjaroenrat lupasi tehdä tiivistä yhteistyötä Bangkokin kaupungintalon kanssa ratkaistakseen 21 pääkaupungin suurta ongelmaa, kuten liikenneruuhkia, tulvia ja PM 2.5 -ilman saastumista.

Pita lupasi ratkaista Bangkokin tärkeimmät ongelmat eilen kokouksessaan Bangkokin kuvernöörin Chadchart Sittipuntin kanssa. Monet hänen MFP:nsä Bangkokiin valituista kansanedustajista sekä Bangkokin valtuutetut olivat myös läsnä kokouksessa.

Chadchart sanoi, että kokoontuminen lupasi hyvää sujuvalle yhteistyölle Bangkokin pääkaupunkiseudun hallinnon (BMA) ja todennäköisesti seuraavan hallituksen välillä.

Samaan aikaan Pita, joka johtaa seuraavan hallituksen muodostamista, ilmoitti pyrkivänsä toimimaan saumattomasti BMA:n kanssa.

Pita sanoi, että jotkin pääkaupunkiseudun suurista ongelmista, kuten PM2.5-pölystä, ovat uudelleen luokittelussa tietyissä ministeriöissä, koska BMA:lla on valtuudet valvoa vain nelipyöräisten ajoneuvojen päästöjä. Suurempien ajoneuvojen päästöihin, jotka myös lisäävät ilmaongelmaa, on puututtava asiaan liittyvissä ministeriöissä, Pita sanoi.

MFP:n johtaja ilmoitti myös kuvernöörille suunnitelmastaan ​​esittää parlamentille 45 uutta lakia, jotka koskevat erityisesti BMA:ta. Näiden ehdotettujen lakien joukossa on laki, joka valtuuttaisi ensimmäistä kertaa Bangkokin piiripäälliköiden vaalien.

Tämä tarkoittaisi pohjimmiltaan sitä, että jokaisella Bangkokin alueella olisi oma pormestari, joka raportoi kuvernöörille. Pitan mukaan tämä auttaisi kaupungin johtamista paremmin ja paikka valittaisiin siten, että jokainen piirin asukas olisi suoraan mukana prosessissa.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!
Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.