Saudi-Arabia ja Thaimaa vahvistavat suhteitaan

Varapääministeri ja ulkoministeri Don Pramudwinai johtaa korkean tason valtuuskuntaa viiden päivän virallisella vierailulla Saudi-Arabiaan vahvistaakseen kahdenvälisiä suhteita, edistääkseen taloussuhteita ja parantaakseen investointimahdollisuuksia maiden välillä. Valtuuskuntaan kuuluu virkamiehiä eri ministeriöistä sekä yksityisen sektorin edustajia.

Vierailun aikana ministeri Don tapaa useita Saudi-Arabian korkeita virkamiehiä, mukaan lukien Saudi-Arabian kuningaskunnan ulkoministeri prinssi Faisal bin Farhan Al Saud. Lisäksi hän keskustelee julkisen investointirahaston (PIF) johtajan Yasir Othman Al-Rumayyanin kanssa. Jassim al-Budaiwi, Persianlahden yhteistyöneuvoston (GCC) pääsihteeri; ja Hissein Brahim Taha, Islamilaisen yhteistyön järjestön pääsihteeri.

Thaimaa ja Saudi-Arabia palauttivat diplomaattisuhteet edellisen vuoden tammikuussa yli kolmen vuosikymmenen kireät suhteet. Siitä lähtien molemmat maat ovat aktiivisesti lisänneet yhteistyötä eri sektoreilla, erityisesti talouden ja investointien aloilla.

Thaimaan valtion yritysten ja yksityisen sektorin edustajien odotetaan koko vierailun ajan keskustelevan ja kartoittavan yhteistyöprojekteja. Thaimaan ja saudien yksityissektorin välinen pyöreän pöydän keskustelu keskittyy muun muassa vihreään energiaan, petrokemianteollisuuteen, rakennusmateriaaleihin ja pakkauksiin, maatalouteen, ruokaan, matkailuun ja hyvinvointiin. Tämä foorumi helpottaa myös yhteisyritysten ja molemminpuolisen hyödyn liiketoimintamahdollisuuksien kartoittamista.

Merkittäviä osallistujia Thaimaan valtion yrityksiltä ja yksityiseltä sektorilta valtuuskuntaan ovat muun muassa Thaimaan sähköntuotantoviranomainen (EGAT), PTT, Eastern Economic Corridor (EEC), investointineuvosto (BOI), Charoen Pokphand Group, Centara Hotels & Resorts ja Indorama.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/