Thaimaan Move Forward -puolue jatkaa minimipalkan korottamista

Move Forward -puolueen (MFP) valtiovarainministeriehdokas on sanonut, että puolue on sitoutunut kasvattamaan hyvinvointimenoja ja minimipalkkoja sekä edistämään kasvua avaamalla taloutta kilpailulle ja vähentämällä korruptiota.

Thaimaan talous kasvoi viime vuonna 2.6 %, kun se toipui epätasaisesti maailmanlaajuisesta pandemiasta.

MFP, joka pyrkii johtamaan koalitiota voitettuaan eniten paikkoja 14. toukokuuta pidetyissä parlamenttivaaleissa, on häirinnyt joitakin yrityksiä suunnitelmallaan nostaa vähimmäispalkkaa 27–37 prosenttia.

MFP:n taloustiimin johtaja ja puolueen valtiovarainministeriksi valittu Sirikanya Tansakul sanoi, että ensisijaisena tavoitteena olisi velkaantuneiden kotitalouksien auttaminen. Hän huomautti, että puolue auttaisi sähkölaskuissa ja tarjoaisi kannustimia pienyrityksille

Hän sanoi myös: "Kotitalouksien tulojen pitäisi kasvaa 5 prosenttia vuodessa", ja lisäsi, että "vahvemmalla ruohonjuuritason taloudella on heijastusvaikutus."

Thaimaan kotitalouksien velka suhteessa bruttokansantuotteeseen (BKT) on yksi Aasian korkeimmista, ja joka kolmas maan 66 miljoonasta ihmisestä on velkaantumassa.

Entinen julkisen politiikan tutkija sanoi, että MFP-hallitus nostaisi minimipalkkaa välittömästi, vaikka se ottaisi yksityisen sektorin huolenaiheet huomioon ja tukisi yritystoimintaa.

Jotkut taloustieteilijät ovat suhtautuneet myönteisesti uudistusmahdollisuuksiin markkinoiden vapauttamiseen ja tehokkuuden edistämiseen sitoutuneen puolueen johdolla, kun taas toiset ovat sanoneet, että tällainen politiikka tulisi ottaa käyttöön asteittain.

Korkeiden hyvinvointimenojen kompensoimiseksi Sirikanya sanoi, että MFP pyrkii tehostamaan verotusta, ottamaan käyttöön uusia veroja ja vähentämään korruptiota.

Edellinen on Thaimaan hallituksen lehdistötiedote.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/