Move Forward -puolue paljastaa väitetyn poliisilahjon, joka koski ylikuormitettuja kuorma-autoja Thaimaassa

KUVA: MGROnline

Kansallinen -

Thaimaan kuninkaallinen poliisi on kuumassa vedessä syytösten johdosta, joiden mukaan jotkut sen virkailijat kiristävät lahjuksia kuorma-autojen ylikuormituksesta vastineeksi silmänsä sulkemisesta.

Väite paljastui ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun kansanedustajaksi valittu Wiroj Lakkhanaadisorn Move Forward -puolueesta väitti, että Thaimaan kuninkaallisen poliisin poliisit kiristivät lahjuksia kuorma-autonkuljettajilta ylikuormitettujen lastien kanssa.

Lahjuksen maksaneet saivat tarran, jossa oli erilaisia ​​kuvioita sen mukaan, kuinka paljon rahaa he maksoivat, jotta he voivat halutessaan ohittaa vaaditut punnitustoimenpiteet kuorma-autojen tarkastuspisteillä, vaikka he olivat laittomasti ylikuormitettuja, Wiroj väitti.

Tarramallit vaihtelivat auringosta, kanista tai jopa Jaianista (kuuluisa sarjakuvahahmo Doraemonissa). Suunnitelmissa mainittiin myös poliisit, jotka antoivat tarrat kuorma-autonkuljettajille.

Wiroj'n mukaan tämä käytäntö on jatkunut huomattavan pitkään ja sen voidaan arvioida olevan yli 10-20 miljardia bahtia vuodessa. Lahjusmaksun suuruus voi nousta hänen mukaansa jopa 25,000 XNUMX bahtiin kuukaudessa.

Vastauksena syytöksiin poliisipäällikkö Pol. Kenraali Damrongsak Kittiprapas on määrännyt kuorma-autojen punnitsemisesta vastaavan tiepoliisin tutkimaan asiaa kiireellisesti.

Paitsi, että poliisi ryhtyisi toimiin ylikuormittavia kuljettajia vastaan, se myös löytäisi korruptoituneet poliisit ja rankaisisi heitä, mukaan lukien karkotus.

Kenraali Damrongsak totesi myös, että Thaimaan kuninkaallinen poliisi ottaa vastaan ​​kaikki tiedot väitetystä lahjonnasta yleisöltä.

Tiepoliisiosaston komentaja kenraalimajuri Ekkarat Limsangkat on siirretty epäaktiiviseen asemaan Keskusrikospoliisilta.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.