Power of the Nose -taidenäyttely: 1.-11

LEHDISTÖTIEDOTE: 

"Nenän voima: oikeus puhtaaseen ilmaan" Thaimaan CAN:n ja liittolaisten taidenäyttely pyrkii lisäämään tietoisuutta puhtaasta ilmasta ja tukemaan kansalaisten johtamaa Thaimaan puhdasta ilmaa koskevaa lakia.

25. toukokuuta 2023 Thailand Clean Air Network (tai Thailand CAN) yhteistyössä Brown University Information Futures Lab 2022-2023 -stipendiaatti Kelly Perryn, taiteilija Thanawat Maneenawan, Bangkokin taide- ja kulttuurikeskuksen (BACC) ja Masket Communications Co., Ltd:n kanssa ., käynnistää taidenäyttelyn "Nenän voima: oikeus puhtaaseen ilmaan". Näyttely on esillä 1.-11 BACC:ssä klo 2023-10, paitsi 00. Tämä mielikuvituksellinen taideinstallaatio pyrkii muistuttamaan meitä siitä, että olemme kaikki ihmisiä. kukin yksi nenä hengittämään elämäämme ylläpitävää ilmaa ja että meillä kansalaisina on valta yhdistyä yhden hengenvetoon toteuttaaksemme oikeuden puhtaaseen ilmaan.

Thaimaassa yleisön tietoisuus ilmansaasteiden vaikutuksista ihmisten terveyteen on rajallinen. PM2.5, joka viittaa hiukkasiin, joiden halkaisija on tai vähemmän kuin 2.5 mikronia, on näkymätön tappaja. Tuoreen kattavan maailmanlaajuisen katsauksen mukaan ilmansaasteet voivat vahingoittaa kaikkia ihmiskehon elimiä. Tutkimukset ovat osoittaneet ilmansaasteiden olevan yli 50,000 19 thaimaalaisen ennenaikaisen kuoleman syynä vuodessa – enemmän kuin Covid-2-pandemian aiheuttamien kuolemien kokonaismäärä maassa.2 Traagista kyllä ​​Thaimaassa kuolee ennenaikaisesti, ja keskimäärin noin 3 vuotta odotettua aikaisemmin, koska maan kansalliset ilmanlaatustandardit eivät vastaa Maailman terveysjärjestön (WHO) suosituksia.3 Tilanne on vielä huolestuttavampi Pohjois-Thaimaassa, jossa ihmisiä kuolee noin XNUMX vuotta ennenaikaisesti.

Ilmansaasteet ovat rakenteellisten ongelmien ilmentymä, joka on täynnä pitkään juurtunutta ja kestämätöntä kasvumallia, joka asettaa taloudellisen vaurauden ympäristönsuojelun edelle. On kuitenkin tärkeää tunnustaa, että kestäviä ratkaisuja on saatavilla ja ne on otettu menestyksekkäästi käyttöön useissa maissa, mikä osoittaa, että ilmansaasteiden torjuminen ei estä talouskasvua. Siksi on ratkaisevan tärkeää antaa hyvin muotoiltu puhdasta ilmaa koskeva lainsäädäntö, joka puuttuu tämän kansanterveyskriisin perimmäisiin syihin.

Tammikuussa 2022 Thaimaa VOI toimittaa Thaimaan parlamentille kansalaisvetoisen luonnoksen puhtaasta ilmasta. Tämä lainsäädäntö odottaa kuitenkin edelleen pääministerin hyväksyntää eduskunnan käsittelyä varten. Todellisen muutoksen puuttuva katalysaattori on julkinen tuki. Maailmanlaajuisesti kaikkia onnistuneita puhtaan ilman liikkeitä ohjasivat jokapäiväiset kansalaiset, jotka vaativat yhdessä tämän tärkeän lainsäädännön hyväksymistä. He olivat tavallisia yksilöitä, jotka kieltäytyivät hyväksymästä oman ja läheistensä elämänlaadun ja pitkäikäisyyden heikkenemistä itsestäänselvyytenä ja vaativat kollektiivisesti politiikkatason muutoksia.

Yhdessä voimme saada aikaan muutoksen kanavoimalla yhteisen äänemme vetoomukseen kansalaisjohtoisen Thaimaan puhdasta ilmaa koskevan lakiehdotuksen hyväksymisestä. Julkisen tuen vuodattaminen tarvitaan sytyttämään poliittista tahtoa, joka vaaditaan varmistaakseen, että Thaimaan äskettäin valittu hallitus pitää kampanjalupauksensa.

Vaikka politiikan muutos saattaa tuntua joltain, joka ei ole useimpien ihmisten ulottuvilla, Thaimaa CAN haluaa muuttaa tätä ajattelutapaa korostamalla, että meillä jokaisella on paljon suurempi vaikutus kuin ehkä ymmärrämme.

Näyttelyn esitysaika menee päällekkäin Maailman ympäristöpäivän, 5. kesäkuuta 2023, kanssa, muistuttaen meitä siitä, että jos ympäristön heikkeneminen jatkuu Thaimaassa, kehomme pitävät pölynimureista, jotka on kiinnitetty jokaiseen nenäveistokseen, joka imee ja sitoo jatkuvasti myrkyllisiä epäpuhtauksia.

Liity tähän kasvavaan liikkeeseen toteuttaaksesi puhdasta ilmaa sinulle ja läheisillesi osallistumalla kampanjavetoomukseen, joka tukee Thaimaan puhdasta ilmaa koskevan lainsäädännön hyväksymistä osoitteessa https://www.ThailandCAN.org

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!
Tarvitsetko oikeudellista neuvontaa tai asianajajaa? Voimme auttaa. Klikkaa tästä.

Katso lisätietoja kiinteistön listaamisesta meille napsauttamalla tätä.

Haluatko mainostaa kanssamme tai tiedustella yrityksesi, tapahtumasi, hyväntekeväisyysjärjestösi tai urheilutapahtumasi mainostamisesta? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen Sales@ThePattayanews.com

Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.