Medical Bytes, Thaimaa nro 88: "Kauhea sairaus"

Seuraava on Pattaya/Buriram Medical Clubin Doc Martynin mielipideartikkeli. Hänen mielipiteensä ovat täysin hänen omiaan, eivätkä välttämättä vastaa TPN Median, sen henkilökunnan, omistajien, mainostajien, sponsorien, urakoitsijoiden tai tytäryhtiöiden mielipiteitä. TPN Media julkaisee monenlaisia ​​mielipiteitä, ja voit lähettää omasi tarkistettavaksi julkaistavaksi. Yrityksenä TPN media säilyttää neutraalin ja puolueettoman kannan kaikissa tärkeissä ja polarisoivissa asioissa, mutta kannustaa sanan- ja mielipiteenvapauteen.

Seuraavat ovat lyhennettyjä muistiinpanoja Pierreltä, ei hänen oikealta nimestään, 51-vuotiaalta Ranskan kansalaiselta, joka asuu Pariisissa:

Vastaanotettu toukokuussa 6, 2023.

  1. Hei, näin juuri profiilisi Facebook-ryhmässä ja mietin, voisitko auttaa minua millään tavalla. Lyhyesti sanottuna tuen ystävääni Taa, en hänen oikeaa nimeään, joka on Nakhon Pathomin julkisessa sairaalassa. Hän on burmalainen, eikä hänellä ole ilmaista hoitoa Thaimaassa, ja minä maksan kaikki maksut. Hän taistelee henkensä puolesta. Kieliongelmien ja lääketieteellisten tietojeni puutteen vuoksi on vaikea ymmärtää, mitä tapahtuu. 

Olisin kiitollinen avustasi tarkempien tietojen saamisessa. Tiedän, että Ta ja minä olemme sinulle täysin vieraita, mutta olen epätoivoinen. 

Pyysin Pierreä välittämään kaikki tiedot, jotka hänellä oli Ta:sta.

Vastaanotettu 7. toukokuuta 2023, nämä muistiinpanot on myös lyhennetty:

  1. Hän sai covidin viime vuonna ja syyskuusta 2022 lähtien hän yski ja hänellä oli keuhko-ongelmia. Hänelle kerrottiin, että nämä olivat vain covidin pitkäaikaisia ​​vaikutuksia. 

Tammikuussa hänen keuhkotulehdus paheni, ja hänellä todettiin HIV. 

Helmikuussa hän alkoi menettää tajuntansa ja muistonsa. 

Hänen täytyi mennä takaisin vanhempiensa kotiin Nakhon Pathomiin. Hänet vietiin sairaalaan, jossa häntä hoidettiin erilaisten kehon infektioiden vuoksi. Viikon kuluttua Ta lähetettiin kotiin, koska hänen vanhemmillaan (jotka ovat köyhiä maanviljelijöitä) ei ollut varaa maksaa. He ovat burmalaisia, eikä heillä ole terveydenhuolto- tai sairausvakuutusta Thaimaassa.

Asun ja työskentelen Pariisissa, mutta sain vapaata töistä ja lensin Thaimaahan maaliskuussa. Ta oli puolitajuinen eikä kyennyt kävelemään tai puhumaan, joten hän tarvitsi välitöntä sairaalahoitoa. Hänet otettiin takaisin paikalliseen sairaalaan, ja minä maksin kaikki hänen sairaalakulut tähän päivään asti.

  1. Hän on ollut sairaalassa maaliskuun puolivälistä lähtien. Lääkärit totesivat hänen vasemmassa aivossaan tulehduksen. Erilaisten verikokeiden, MRI-, CT-skannausten ja selkäydinnesteen poistamisen jälkeen he eivät pystyneet tunnistamaan infektion tyyppiä. 

Maaliskuun lopussa hän sai aivotulehduksen ja turvotuksen (enkefaliitti), ja hänelle laitettiin elinhoitoa. 

Hänen CD4-määränsä oli vain 10. 

Ta on nyt antibiooteilla kaikentyyppisiä infektioita vastaan ​​(virus-, bakteeri-, sieni-infektiot). Siitä tulee pitkä toipumismatka, koska hänen aivotulehdus on erittäin vakava.

Päivityksiä koko huhtikuun ajan: Taa hoitaa yleislääkäri, neurologi ja tartuntatautien erikoislääkäri. Hänen tilansa vaihtelee: 

-Tajunta: Hän ei vieläkään pysty puhumaan tai noudattamaan käskyjä. 

-Keuhkotulehdukset: Hänen keuhkonsa paranivat 2 viikkoa sitten ja hänen happinsa väheni. Mutta viime viikolla hän sai toisen tulehduksen.

-Maksa: Huonossa kunnossa, mutta parempi kuin hoitojen alkaessa. 

-Aivot: Ymmärtääkseni Talla on 2 infektiota aivoissaan, yksi on vähentynyt ja yksi levinnyt.

  1. Lääkärit kuulustelivat meitä (Taan perhettä ja minua) eri asioista:

-Päätimme olla elvyttämättä Ta:ta, jos hänen sydämensä pysähtyy.

-Tänään lääkäri kysyi meiltä, ​​suostuisimmeko trakeotomiaan. Haluaisin neuvojasi, koska tiedän, että molemmat ratkaisut ovat riskialttiita Ta:n tilassa?

-Viime viikolla neurologi ehdotti mahdollisuutta tehdä biopsia saadakseen parempia tuloksia. Hän kertoi meille, että hänen sairaalansa neurokirurgi vastusti tätä ratkaisua. Neurologi kuitenkin tietää, että Bangkokin sairaala voi tehdä sen. Kysyin häneltä tämän leikkauksen kustannuksista ja riskeistä, mutta minulla ei ole vielä vastausta. Minulle on kerrottu, että se on erittäin riskialtista Ta:n tilassa. Olisiko sinulla mielipide siitä?

  1. Kommentti: Ta:lla oli diagnosoitu HIV (Human Immunodeficiency Virus), mutta edellä mainittu tarina osoittaa, että Ta oli kehittänyt AIDSin (hankittu immuunikato-oireyhtymä), HIV-virusinfektion aiheuttaman sairauden. 

Ta:n CD4-luku oli vain 10. 

CD4 on proteiini, joka toimii reseptorina T-soluille, valkosoluille, jotka ovat ihmisen immuunipuolustuksen eturintamassa infektioita vastaan. CD4-luku on osoitus kehon kyvystä reagoida infektioon. Normaali CD4-määrä on 500-1600 solua/mm3. Alle 200 solua/mm3 on AIDSin diagnostiikka.

Ta oli vakavasti vaarantunut AIDSin vuoksi. Hän kärsi ylivoimaisista keuhkoissa ja aivoissaan opportunististen infektioiden aiheuttamista infektioista, jotka saivat etua hänen heikentyneen immuunijärjestelmän vuoksi. Keuhkotulehdusta lukuun ottamatta Talla oli kaksi "infektiota" aivoissaan, joista toinen oli reagoinut asianmukaiseen hoitoon ja toinen ei. 

Minun mielipiteeni: "Leviävä infektio" ei ollut infektio, vaan syntymässä oleva syöpä, lymfooma, jota tavataan yleisesti AIDS-potilailla.

  1. Keskusteluni Pierren kanssa 8. toukokuuta 2023: 

-Ta antautuu väistämättä sairauteensa. Vaikka hän parantuisi ja saisi vielä 6 kuukautta elämää, hänen elämänlaatunsa olisi sietämättömän surkea. 

-Ta on kärsimystä; aivotulehdus, enkefaliitti ja aivosyöpä, jotka molemmat ovat tuskallisia tiloja. Kognitiivisen vajaatoiminnan vuoksi Ta ei kyennyt ilmaisemaan kärsimyksiään.

-Ta ei saisi mennä Bangkokiin tutkimaan aivojaan kirurgisesti. 

- Pidätä trakeostomia, kunnes tarkastan hänen tapauksensa.

Minun asemani Ta:n johdossa; Pierren ja Tain perheen toiveista huolimatta Talle tulisi tarjota riittävää hoitoa, jotta hän voi kuolla arvokkaasti ja mukavasti. 

  1. Toukokuussa 17th Ajoin Nakhon Pathom -sairaalaan, josta odotin löytäväni potilaan merkittävässä hädässä, minkä löysin, katso kuva. Ta oli tuskin tajuissaan, kuten hän oli ollut viimeisen viikon ajan. Hän irvisteli ajoittain ja kohotti vasemman kätensä kasvoja kohti, mikä osoitti, että huolimatta hänen morfiini IV:stään, jota annosteltiin valitettavan riittämättömällä annoksella, hän kärsi merkittävästä epämukavuudesta ja kivusta, joka muistuttaa jatkuvaa migreenipäänsärkyä. 

Paineen vapauttamiseksi hänen aivoissaan annoin hänelle parenteraalista deksametasonia 6 mg.

Sitten hän valmistautui irtisanoutumiseen; hänen intubaationsa poistettiin yhdessä morfiinitippauksen kanssa. Hänen nenämahaletkunsa (NG) jätettiin paikalleen. Kun hengityssuojain oli irrotettu, hän pystyi hengittämään spontaanisti. Hän pysyi hapen päällä. 

Kotiin päästyään perhe teki hänet mukavaksi. Irvistys lakkasi, eikä hän enää liikuttanut vasenta käsiään. Oli selvää, että deksametasoni oli ollut tehokas. 

Ennen lähtöä sinä iltana annoin Ta:lle parenteraalisen lisäannoksen deksametasonia 4 mg. Kuten olen keskustellut aiemmissa MBT-viesteissä, deksametasoni on erittäin voimakas steroidi, "steroidi steroideilla", joka vähentää tulehdusta. Lisäannoksen tarkoituksena oli kohottaa Ta:n tajunnan tasoa. 

Hoito oli onnistunut. Keskellä yötä, kun hänen äitinsä antoi hänelle sänkykylvyn, Ta alkoi hymyillä, kun hän ojensi kätensä koskettaakseen häntä. Perhe oli ilon vallassa.

Kun palasin seuraavana aamuna, Talla oli vaikeuksia hengittää. Hän oli kuolemaisillaan. Poistin hänen happinaamarinsa ja annoin hänelle alpratsolaamia 0.5 mg x 6 NG-putken kautta nukahtaakseni. Hän oli sanonut hyvästit läpi yön ja ohitti kello 11.45 sinä aamuna. Tämä oli hyvä kuolema ja eutanasian periaatteiden mukainen.  

  1. Pidän todella paljon Thaimaan seksuaalisesta sujuvuudesta. Thaimaalaiset voivat tehdä keholleen mitä haluavat, mutta he eivät voi muuttaa alkuperäistä sukupuoltaan. Urokset pysyvät miehinä ja naaraat naiset. Eikä kukaan välitä. Se on heidän ruumiinsa ja muutokset hyväksytään ilman kritiikkiä ja arvostelua.

Sitä vastoin minä (Kirjoittaja) pidän LBGTIQ+ -liikettä erityisen loukkaavana. Yhdistyneessä kuningaskunnassa vain 2.1 % väestöstä tunnistaa olevansa LBGTIQ+. Silti he pakottavat jatkuvasti yhteiskunnalle mielipiteensä, poikkeavuutensa ja kokemansa oikeutensa, jotka normaalin kansan odotetaan hyväksyvän ehdoitta. LBGTIQ+ -liikkeessä ei ole kyse vain vapaudesta tehdä kehollaan mitä haluavat, vaan myös vapautuneesta seksuaalisesta vapaudesta. 

Ta, varoittaen tuulta, sekaantui homoseksuaaliseen hedonismiin, ja 10 kuukauden kuluttua hän kuoli erittäin aggressiiviseen HIV-infektioon. 

Seksuaalisella vapaudella on seurauksia. 

AIDS on: "hirvittävä sairaus".

Ta oli 24-vuotias.

Kuva: Doc Martyn, julkaistu luvalla.

Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/