Thaimaan viralliset yleisvaalien tulokset julkistettiin

Thaimaa -

Thaimaan vaalilautakunta (EC) julkisti virallisesti yleisvaalien tulokset torstaina (25. toukokuuta).

Edellinen tarinamme:

Move Forward -puolueen johtaja Pita Limjaroenrat, 42, maanantaina (15. toukokuuta)th) julisti voiton sen jälkeen, kun vaalilautakunta (EC) julkaisi Thaimaan yleisvaalien epävirallisen ääntenlaskennan.

Nyt päivitykseen:

Eteenpäin -puolue sai 14,738,851 39 112 miljoonaa puolueen listaääntä, 400 puoluelistalla olevaa kansanedustajaa ja 151 vaalipiirin XNUMX kansanedustajapaikkaa. Heillä on yhteensä XNUMX kansanedustajapaikkaa.

Pheu Thai -puolue sai 10,962,522 29 112 miljoonaa ääntä puoluelistalle, 141 puoluelistalla olevaa kansanedustajaa ja XNUMX kansanedustajapaikkaa. Heillä on yhteensä XNUMX kansanedustajapaikkaa.

Bhumjaithai-puolue sai 1,138,202 3 68 miljoonaa ääntä puoluelistalle, jossa oli 71 puoluelistalla olevaa kansanedustajaa ja XNUMX kansanedustajapaikkaa. Heillä on yhteensä XNUMX kansanedustajapaikkaa.

Kaikkiaan 39,514,964 52,195,920 75.71 thaimaalaista osallistui vaaleihin äänestämään XNUMX XNUMX XNUMX äänioikeutetusta thaimaalaisesta, mikä on XNUMX prosenttia, mikä on ennätys, vaalilautakunta sanoi.

Seuraavissa vaiheissa jokainen kansanedustaja saa vaalilautakunnan hyväksynnän ja lopulliset paperit tarkistetaan ennen kuin siirrytään edustajainhuoneen puhemiehen valitsemiseen ja senaatin ja edustajainhuoneen äänestämään uutta pääministeriä.

Mitä tulee aikajanaan, kun vaalien ja kansanedustajien tulosten vahvistaminen on julkaistu Royal Gazettessa, uusi parlamentti kokoontuu 15 päivän kuluessa äänestämään uutta puhujaa ja asettamaan sitten pääministerin äänestyksen aikataulun.

Vaikka Thaimaan parlamenttivaalit johtivat Move Forward -puolueen sankarilliseen voittoon, heidän pyrkimyksensä muodostaa koalitiohallitus ei välttämättä ole selvä, kun tietyt ylähuoneen (senaatin) jäsenet tekivät selväksi, etteivät he äänestä puolueen pääministeriä. ehdokas maan 30. pääministeriksi.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Pattaya News -lehteä vuonna 2023!
Tarvitsetko oikeudellista neuvontaa tai asianajajaa? Voimme auttaa. Klikkaa tästä.

Katso lisätietoja kiinteistön listaamisesta meille napsauttamalla tätä.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.