Thaimaan kannabiksen myyjät antavat mielipiteitä uuden hallituksen ehdotuksesta nimetä kannabis uudelleen huumeeksi

KUVA: Naewna

Kansallinen -

Thaimaan kannabiksen myyjät kertoivat ajatuksensa Move Forward -puolueen johtaman liittouman suunnitelmasta säännellä ja luokitella kannabis uudelleen huumeeksi.

In lauseke 17 Yhteisymmärryspöytäkirjan (MOU) Move Forward -johtaja Pita Limjaroenrat, joka johtaa myös koalitiota, joka todennäköisesti muodostaa Thaimaan seuraavan hallituksen, julisti marihuanan palaamisen valvottujen huumeiden luetteloon sekä säännöksiä, joilla valvotaan ja varmistetaan marihuanan käytön lääketieteelliset hyödyt.

Tämä aiheutti ristiriitaisia ​​ajatuksia thaimaalaisen yhteiskunnan sisällä tehtaan juridisen aseman selkeydestä. Jotkut Thaimaan arviolta tuhansista kannabiskaupan toimijoista pitävät Nadgan@Pattaya ilmaisi olevansa eri mieltä päätöksestä, jonka mukaan marihuanalla on enemmän etuja kuin haittoja.

Hän sanoi, että marihuana on osoittautunut kasviksi, joka voi piristää taloutta. Eri asia on, käyttävätkö ihmiset sitä virkistys- vai lääketieteellisesti.

Mitä tulee lisensoituihin liikkeisiin, joilla on jo lupa myydä marihuanaa ja jotka ovat tehneet merkittäviä taloudellisia investointeja, niiden pitäisi voida jatkaa toimintaansa, Nadgan@Pattayan omistaja sanoi. Säännöt eivät kuitenkaan ole vielä selkeitä, ja hän odotti uudistuksia, kun hallitus on muodostettu.

Samaan aikaan tuntematon marihuanan vähittäismyyjä Nonthaburin maakunnassa antoi haastattelun Matichonille ehdotuksesta kumota marihuanan nykyinen dekriminalisoitu asema.

Hän kertoi sijoittaneensa noin 800,000 17,000 bahtia kannabiskaupan avaamiseen ja se oli jo saatu kokonaan talteen. Keskimääräinen päivämyynti oli tuolloin noin 18,000 XNUMX-XNUMX XNUMX bahtia. Jälleenmyyjä käytti jäljelle jääneet voitot sijoittaakseen uudelleen myymälänsä varastointiin.

Kuitenkin viimeisen kahden kuukauden aikana myynti on laskenut noin 4,000 5,000-XNUMX XNUMX bahtiin päivässä. Hän huomautti, että tämä saattaa johtua siitä, että muihin maakuntiin matkustavien määrä on lisääntynyt huhtikuun lomakauden aikana. Toukokuussa parlamenttivaalien vuoksi kotiin palaavien määrä lisääntyi.

"Tämä osoittaa, että marihuanaliiketoiminnalla ei ole suurta myyntiä, koska kilpailijoita on paljon", vähittäiskauppias sanoi.

Hän mainitsi myös, että marihuanan muuttuminen kokonaan laittomaksi olisi haastavaa, koska suuri joukko thaimaalaisia ​​käyttää marihuanaa lääkinnällisiin tarkoituksiin ja miljoonat thaimaalaiset kasvattavat nyt kasveja kotona.

Jos siitä tulee jälleen valvottu aine, se vaikuttaisi niihin, jotka turvautuvat siihen sairauksien vuoksi, kuten epilepsiaa sairastaviin lapsiin, jotka tarvitsevat CBD-öljyä, yrityksen omistaja sanoi.

Lisäksi, jos säännöt muuttuisivat samaksi kuin ennen dekriminalisointia, miljoonia ihmisiä voitaisiin heti pitää rikollisina jopa yhdestä kodin tehtaasta.

Sosiaalisessa mediassa on myös ollut monia huolia, TPN-media huomauttaa, mahdollisesta turistien ja asukkaiden häirinnästä edes yksittäisestä nivelestä tai pienestä marihuanamäärästä, jos se tehdään uudelleen rikolliseksi, sekä huoli poliisin korruptiosta, kuten höyrystä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että marihuanakauppojen omistajat kehottavat edelleen Thaimaan hallitusta olemaan kieltämättä kasvia kokonaan uudelleen ja tuhlaamaan arvokkaita lainvalvontaresursseja ihmisten vangitsemiseen tai oikeudenkäyntiin kannabiksen vuoksi.

Eräs Pattayan kannabisjärjestöjen ehdotus on ollut kaavoitusehdotus, jossa joillekin turistien ja satojen marihuanakauppojen, kuten Pattaya, suosituille alueille sallittaisiin poikkeuksia tai ne kaavoitetaan kannabisalueiksi, kuten nykyiset viihdealueet, joissa on asianmukaiset luvat.

TPN-media huomauttaa, että Move Forward -puolueen johtaja Pita Limjaroenrat on todennut, että kannabiksen säänteleminen huumeena ei tarkoita, että se kiellettäisiin kokonaan, vaan se tehtäisiin "väliaikaisesti" lisäsääntöjen ja määräysten luomiseksi ja ihmisille puhumiseksi siitä, mitä he haluavat. kannabiksen suhteen.

Jotkut erittäin näkyvät kannabiksen vastustajat ovat kuitenkin vaatineet kaikkien apteekkien sulkemista valtakunnallisesti ja sanoneet, että Move Forwardin ehdotusta sallia nykyisten lisensoitujen marihuanakauppojen pysyminen auki, jos ne noudattavat sääntöjä, vaikka kannabis olisi jälleen huume, ei voida hyväksyä. Näistä huomattavin näistä ilmiantajista on entinen poliitikko ja entinen saippuahieronnan omistaja Chuwit, kuten täällä näkyy.

Siitä huolimatta kannabiksen asema säilyy ennallaan ilman säännöksiä, kun taas Thaimaan uusi hallitus käy läpi muodostumisprosesseja, jotka kestävät vähintään kolme kuukautta ja todennäköisesti vielä kolme kuukautta ennen kuin lakeja aletaan hyväksyä tai muuttaa.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.