Lehdistötiedote: "Hengittämäsi ilmalla on väliä" Thaimaa CAN x Plan B Media "Making the Invisible, Visible"

KUVA: Thairath Online

Thaimaassa yleisön tietoisuus ilmansaasteiden vaikutuksista ihmisten terveyteen on rajallista.

Tämä johtuu siitä, että PM 2.5 -hiukkaset (tai halkaisijaltaan 2.5 mikronia tai vähemmän olevat hiukkaset) ovat näkymätön tappaja. Tuoreen kattavan maailmanlaajuisen katsauksen mukaan ilmansaasteet voivat vahingoittaa kaikkia kehon elimiä.1 Tutkimus on yhdistänyt ilmansaasteet yli 50,000 XNUMX thaimaalaisen ennenaikaisen kuoleman syyksi vuodessa 2 – enemmän kuin Covid-19-pandemian aiheuttamien kuolemien kokonaismäärä maassa.

Thaimaassa ihmiset kuolevat liian aikaisin, keskimäärin noin kahdella vuodella, koska maan kansalliset ilmanlaatustandardit eivät vastaa WHO:n suosituksia. Pohjois-Thaimaalla tilanne on vielä vakavampi, sillä ennenaikainen kuolema on noin 2 vuotta. 3  

Ilman saastuminen on ilmentymä rakenteellisista ongelmista, jotka johtuvat pitkään juurtuneesta ja kestämättömästä kasvumallista, joka asettaa taloudellisen vaurauden ympäristönsuojelun edelle. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla näin. Kestäviä ratkaisuja on olemassa ja niitä on otettu menestyksekkäästi käyttöön monissa maissa, mikä osoittaa, että ilmansaasteiden torjuminen ei hillitse talouskasvua.

Ilmansaasteiden hallinnan välttämätön edellytys on hyvin laaditun puhdasta ilmaa koskevan lainsäädännön hyväksyminen – lainsäädäntö, joka käsittelee tämän kansanterveyskriisin perimmäisiä syitä. 

Tammikuussa 2022 Thailand Clean Air Network (tai Thailand CAN) esitti Thaimaan parlamentille kansalaisvetoisen luonnoksen puhdasta ilmaa koskevasta laista. Tämä lainsäädäntö odottaa kuitenkin edelleen pääministerin hyväksyntää eduskunnan käsittelyä varten. Suuri yleisön tuki on todellisen muutoksen puuttuva katalysaattori. Kaikkia onnistuneita maailmanlaajuisia puhtaan ilman liikkeitä ohjasivat jokapäiväiset kansalaiset, jotka vaativat yhdessä tämän tärkeän lainsäädännön hyväksymistä. Nämä kansalaiset olivat tavallisia yksilöitä, jotka eivät olleet valmiita hyväksymään heidän ja läheistensä elämänlaadun ja pitkäikäisyyden heikkenemistä itsestäänselvyytenä ja vaativat kollektiivisesti politiikkatason muutoksia. 

Vaikka politiikkavetoinen muutos saattaa tuntua useimmille ihmisille ulottumattomilta, meillä kaikilla on paljon suurempi vaikutus kuin uskommekaan. Thaimaa CAN haluaa auttaa muuttamaan tätä ajattelutapaa. Thailand Clean Air Network käynnistää 16. toukokuuta 2023 yhteistyössä Plan B Media Plc., Ltd:n kanssa videokampanjan nimeltä #TheAirYouBreatheMatters. Tämä videokampanja näytetään suurikokoisilla digitaalisilla näytöillä Bangkokissa (johon kuuluvat Sathorn Road, Makkasanin risteys, Central Ladprao, Urupong Expressin saapuminen, Victory Monument Express saapuva ja lähtevä, Thewakan & Ratchayothin lähtevä) ja se julkaistaan ​​myös useissa multimediamuodoissa. näytöt ja Point of Sales (tai POS) alustat 7-Eleven-myymälöissä. Tämä videomainoskampanja on käynnissä toukokuun loppuun asti.  

Yhdessä voimme saada aikaan muutoksen kanavoimalla yhteisen äänemme Thaimaan puhdasta ilmaa koskevan lain hyväksymiseen. Julkisen tuen vuodattaminen tarvitaan sytyttämään poliittista tahtoa, jota vaaditaan varmistaakseen, että Thaimaan vasta valittu hallitus pitää kampanjalupauksensa. 

Ole osa kasvavaa liikettä puhtaan ilman aikaansaamiseksi sinulle ja läheisillesi liittymällä vetoomukseen, jolla tuetaan tämän tärkeän Thaimaan puhdasta ilmaa koskevan lainsäädännön hyväksymistä osoitteessa: https://www.ThailandCAN.org 

Videokampanja:  

https://drive.google.com/drive/folders/1XOmea4_2BvbmxvCPeHMV7bJnS4bCM3FE?usp=share_link 

1 https://journal.chestnet.org/article/S0012-3692(18)32722-3/fulltext 

2 https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/abe3ba 

3 https://aqli.epic.uchicago.edu/wp-content/uploads/2022/03/Thailand-FS.pdf

 

#TheAirYouBreatheMatters-kampanjaa sponsoroi Plan B Media Public Company Limited. _____________ 

Tietoja Thaimaan Clean Air Networkista (tai Thailand CAN) 

Thaimaa CAN on joukko monitieteisiä kansalaisia, jotka yhdistyivät voittoa tavoittelemattoman järjestön ymmärtämiseksi ja käsittelemiseksi  monimutkainen ilmansaastekysymys. Ryhmä saavuttaa tämän yhdistämällä monipuolisia osaamisalueitaan  runsaasti akateemista tietoa ja todellisia kokemuksia sekä hyvin koordinoitua sosiaalista liikettä, joka  toimii yhdessä poliittisten päättäjien ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa. Yksi ryhmän kruunaussaavutuksista  päivämäärä on kaikkien aikojen ensimmäinen kansalaisjohtoinen puhdasta ilmaa koskeva lakiehdotus, joka on laadittu ja toimitettu Thaimaan parlamentille  harkinnassa ja toivottavasti lain säätämisessä. 

Tietoja Plan B:stä 

Plan B Media Public Company Limited on thaimaalainen ulkopuolinen mediapalvelujen tarjoaja. Yhtiön pääasiallisena toimialana on mainosmedian tuotanto-, mainostila- ja puheaikavuokrauspalvelut. Yhtiö toimii kahdessa segmentissä: Mainosmediasegmentti ja Sitoutumismarkkinointisegmentti. Mainosmedia-segmentti sisältää mainosmediatuotannon, mainostilan ja lähetysajan vuokrauspalvelut. Engagement-markkinoinnin segmentti käsittää taiteilijoiden johtamisen ja kehittämisen. Yhtiö on luokiteltu viiteen toimialaan: kansainväliset lähetykset, taisteluurheilu, jalkapallo, esports ja juoksu.  

_________ 

Lisää 

Lisätietoja ja kuvapyynnöt: 

Thaimaan Clean Air Network 

Verkkosivu: https://www.ThailandCAN.org 

Facebook: https://www.facebook.com/thailandcleanairnetwork 

YouTube: https://www.youtube.com/@thailandcleanairnetwork 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/thailand-clean-air-network/ 

Instagram: https://instagram.com/thailandcleanairnetwork?igshid=MTIyMzRjYmRlZg==

Sähköposti: ThailandCleanAirNetwork@gmail.com

Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/