Thaimaan lentokentät vaihtavat aurinkopaneeleihin vastatakseen kasvavista sähkökustannuksista

KUVA: AOT säästää energiaa

Kansallinen -

Thaimaan lentokentät (AoT) aikoo siirtyä 100 % aurinkopaneelien käyttöön kaikilla lentoasemilla seuraavan neljän vuoden aikana vastatakseen nouseviin sähkökustannuksiin, sanoi AoT:n presidentti Kirati Kitmanawat.

Hän sanoi, että aurinkopaneelien asennus oli jo aloitettu kiitotien ja Suvarnabhumin lentokentän vesivarastojen sivuille, mutta ne eivät ole vielä toiminnassa.

Suvarnabhumissa on riittävästi tilaa aurinkopaneeleiden asentamiseen sähkön tuottamiseksi kaikkiin matkustajarakennuksiin. AoT:n viisi muuta lentoasemaa siirtyvät myös 100-prosenttiseen aurinkopaneelien käyttöön seuraavan neljän vuoden aikana, hän sanoi.

”Suvarnabhumin lentokentän katolle on jo asennettu 5 megawatin aurinkopaneelit. Aurinkopaneelien asentaminen on hyvä asia, koska se säästää ilmastointia. Myös monet ulkomaiset lentokentät ovat alkaneet tehdä näin, koska se on globaali trendi. Aiemmin maksoimme 100 miljoonaa bahtia sähkökuluista, mutta aurinkopaneeleilla odotamme nyt maksavamme vain 70-80 % tästä summasta”, Kriti sanoi.

Tämän lisäksi AoT muuttaa lentokentillä kaikki ajoneuvot sähköajoneuvoihin, koska yli 80 % lentoasemien linja-autoja käyttävistä matkustajista valitti AoT:n presidentin mukaan sen pakokaasuista.

Pattaya News huomauttaa, että AOT hallinnoi ja operoi kansainvälisiä lentoasemapalveluja Thaimaassa ja sillä on kuusi kansainvälistä lentoasemaa niiden vastuulla, nimittäin Suvarnabhumin lentoasema, Don Mueangin kansainvälinen lentoasema, Chiang Main kansainvälinen lentoasema, Hat Yain kansainvälinen lentoasema, Phuketin kansainvälinen lentoasema ja Mae Fah Luang Chiang. Rain kansainvälinen lentokenttä.

Juuri eilen TPN-lukija kysyi aurinkoenergiasta Thaimaassa lukijapalautesarjassamme täällä.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.