Vierasartikkeli: Medical Bytes, Thaimaa nro 86: "Fast to Furious".

Naga-patsas Karon Beachillä Phuketissa

Doc Martynin vierailijalausunto, Mielipiteet ja lausunnot ovat hänen omiaan

Medical Bytes, Thaimaa nro 86: "Fast to Furious."

  1. Kevin, ei hänen oikea nimensä, on ollut Facebook-ystäväni yli 2 vuotta. Viime sunnuntaina hän lähetti minulle seuraavan viestin:

‘Hei, pahoittelut, että vaivasin sinua Songkranista, mutta voisin toimia neuvoillasi. Eilisestä lähtien hengästyin yhtäkkiä, jos liikuin liikaa, kesti eilen koko päivän ja olen täällä vielä tänään. Jos pysyn istumassa, se on OK, mutta tarvitsen vain pienen määrän liikettä, jotta minusta tuntuu siltä. Minulla on happimittari, joka näyttää O2:ta noin 97-98%, mutta sykkeeni hyppää 140-160:een ja laskee sitten nopeasti, kun istun takaisin alas. Olen pysynyt sisällä poissa kuumuudesta viimeiset pari päivää. Viimeinen alkoholijuoma oli perjantaina humalassa ehkä 5-6 leoa. Ilmeisesti hieman huolestunut 2 päivän jälkeen, kaikki neuvot olisivat tervetulleita.’ 

2. Epäilin, että Kevinillä oli eteisvärinä, AF, ja 57-vuotiaana tämä on ongelma. AF aiheuttaa nopean sydämen sykkeen, takykardian, joka on sekä epäsäännöllinen lyöntitiheydessä että epäsäännöllinen äänenvoimakkuudessa. Kevin lähetti minulle videon O2-monitoristaan, katso alla oleva video. Alarivillä näkyy selvästi, että hänen takykardiansa oli epäsäännöllisen epäsäännöllinen, mikä on AF:n päämerkki. 

3. AF on monimutkainen ongelma, jota yksinkertaistan ymmärtämisen helpottamiseksi. Sydämen vasemmassa eteisessä, sydämen yläkammiossa, on sydämentahdistin, joka lähettää sähköisen impulssin kammioihin, sydämen alakammioihin. Sydämentahdistin tuottaa koordinoitua sydänlihasten supistumista aiheuttaen sydämenlyönnin, joka työntää verta valtimoihin. Jos tämä sydämentahdistin ei toimi, potilas kuolee. Kuoleman estämiseksi luonto on tarjonnut ihmisille lisää "varatahdistimia", jotka kytkeytyvät, kun päätahdistin epäonnistuu. 

Kevinin tapauksessa useat näistä varatahdistimista aktivoituivat väärin, mikä aiheutti hänen AF:n. Kun sydämen ylempien kammioiden sähköinen stimulaatio muuttuu kaoottiseksi, myös kammioiden vaste muuttuu, mikä johtaa epäsäännöllisen epäsäännölliseen takykardiaan, jonka komplikaatiot ovat hengenvaarallisia. 

Toinen AF:n komplikaatio; on, kun eteis on ylimääräisten tahdistimen ärsykkeiden ylikuormittu, eteis pyrkii vapisemaan supistumisen sijaan. Tämän seurauksena eteinen ei pysty kuljettamaan kaikkea sen sisältämää verta kammioon, jolloin verta jää vasemman eteisen lisäkkeeseen. Tämä jäännösveri voi hyytyä. Hyytymä voi siirtyä vasempaan kammioon, josta se pumpataan aorttaan, sitten se siirtyy kaulavaltimoon ja lopulta aivoihin aiheuttaen aivoverenkiertohäiriön tai aivohalvauksen. 

4. 2 vuotta aiemmin olin neuvonut Keviniä hänen liikalihavuudestaan, hänen verenpaineestaan, diabeteksestaan ​​ja hänen korkeista LDL-arvoistaan ​​(Low-Density Lipoprotein), "vaarallisen kolesterolin" suhteen. Kevin hoiti ongelmansa tehokkaasti; hän laihtui, aloitti statiinien käytön ja muutti ruokailutottumuksiaan; ajoittaiseen paastoon. Hänen ongelmansa oli ratkaistu. 

Kysyin Keviniltä hänen viimeaikaisesta yleisestä terveydestään. Hän mainitsi, että noin 4 viikkoa aiemmin hän oli kokenut 2 tunnin näönmenetyksen oikeassa silmässään. Tämä oli ohimenevä iskeeminen hyökkäys, TIA (mini-aivohalvaus), joka tunnetaan lääketieteellisesti nimellä Amaurosis Fugax. Amaurosis Fugaxin aiheuttaa yleensä pieni veritulppa sisäisessä kaulavaltimossa. Tämä oli huolestuttavaa; se viittasi siihen, että Kevinillä oli valtimoiden, mukaan lukien sepelvaltimoiden, kovettumista, mikä osittain selittäisi hänen syntymässä olevaan AF:ään.  

Tein Keviniin vaikutuksen välittömän johtamisen tärkeydestä. Lähetin hänet Khon Kaenin Queen Sirikit -sairaalan Premium Clinic -klinikalle, joka on tämän maan ylivoimainen sydänklinikka sekä hallinnon että kustannusten osalta. 

5. Mutta kuten joidenkin potilaiden, jotka pyytävät neuvoani, Kevin meni ensin paikalliseen sairaalaansa säästääkseen rahaa. Tässä sairaalassa ei ollut kardiologia eikä kardiologian yksikköä. Sairaalassa otettu EKG (alias EKG) viittasi sinustakykardiaan, ei AF:ään. Lääkäri ilmoitti Kevinille, ettei hänellä ollut AF:ää, ja määräsi ruiskeen adenosiinia, sydämen rytmihäiriöitä stabiloivaa lääkettä. Tämä annettiin. 

Sitten Kevin pyysi vapauttamista ja siirtoa Queen Sirikit -sairaalaan. Lääkäri hylkäsi hänen pyyntönsä ja neuvoi häntä, että hän voisi kuolla matkan aikana. Neuvoin Keviniä järjestämään kuljettajan ja menemään Khon Kaeniin mahdollisimman pian, koska; lähtemällä välittömästi, jos hän kuolisi matkalla, hän olisi lähempänä sairaalaa, joka voisi pelastaa hänen henkensä, kuin sairaalaa, jolta tällainen laitos puuttuisi.

6. Kevin ei kuollut kuljetuksessa 

Kuten odotettiin, palvelu Queen Sirikitissä oli nopeaa ja ammattimaista. Ekokardiografia osoitti, että Kevinillä oli todellakin AF ja pitkäkestoinen kammiovaste. Mutta merkittävin havainto oli, että Kevinillä ei ollut hyytymää vasemman eteisen lisäosassa. Hänellä ei ollut aivohalvauksen riskiä AF:n takia. Hän yksinkertaisesti vaati verenohennuslääke Xareltoa ja beetasalpaajaa Carvediolia hallitsemaan ja hallitsemaan AF:ään. 

Kokonaiskustannukset: 6000 3000 THB, josta 80 30 THB oli lääkkeitä; Xarelto on kallis lääke (2400B/tabletti; hinta XNUMX tablettia THB XNUMX). Kun Kevin on toipunut, ehdotan vaihtoehtoista halvempaa verenohennuslääkettä 

7. Kaksi päivää hoidon aloittamisen jälkeen Kevin tunsi olonsa huomattavasti paremmaksi. Hänen pulssinsa oli säännöllinen 82 lyöntiä minuutissa, vaikka hänen pulssivoimakkuus pysyikin hieman epäsäännöllisenä. Kevin oli selvinnyt sydämen koettelemuksesta, vaikka taustalla olevan ateroskleroosin ja valtimoiden kovettumisen asteen tunnistamiseksi hän tarvitsee edelleen valtimojärjestelmiensä, sekä ääreis- että sydämen, tutkimusta. 

Mutta Kevin oli vihainen. Hän kysyi minulta, miksi hänen paikallisen sairaalansa lääkäri oli kertonut Queen Sirikit -sairaalan lääkärille, ettei Kevin saanut mitään suonensisäistä lääkitystä hänen hoidossaan. Tämä oli väärin. Lääkäri oli keskustellut kanssani aikomuksestaan ​​antaa adenosiinia ja Kevin muistaa selvästi hoitajan, joka antoi sen hänelle; kesti kaksi yritystä löytää hänen suonensa! 

En halua kommentoida, miksi tämä lääkäri valehteli itsensä. Aiemmassa Medical Bytes Thailandissa olen keskustellut pitkään ongelmista, joita olen kohdannut paikallisten "kotikasvuisten" thaimaalaisten lääkäreiden kanssa. Jätän sinut, lukija, pohtimaan tällaista epäeettistä käytöstä ja sitä, kuinka se heijastuu thaimaalaisen lääkärin ammattiin yleensä. 

8. On ymmärrettävää, että Kevin on edelleen vihainen tästä sopimattomuudesta. Paikallinen lääkäri teki väärän diagnoosin ja määräsi Kevinin jäämään sairaalaan. Kevinin pitäisi olla tyytyväinen, että hän selviytyi tästä sydänkoetuksesta, mutta hänen etenemisensä "Nopeasta raivokkaaseen" on täysin ymmärrettävää.

 

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/