Thaimaan terveysasiantuntijat lievittävät yleistä huolta uudesta Covid-19-vaihtoehdosta

Kansallinen -

Thaimaan terveysasiantuntijat tulivat rauhoittamaan yleisön huolta uudesta Covid-19-kannasta ja selittivät, että vaikka se saattaa olla tarttuvampi kuin aiemmat variantit, se ei silti ole suuri huolenaihe.

Puhuessaan lehdistötilaisuudessa 18. huhtikuuta kansanterveysministeriön kansliapäällikkö tohtori Opas Karnkawinpong paljasti, että COVID-19-tapaukset saattavat hieman lisääntyä Thaimaan Songkran-festivaalin jälkeen, mutta nousun ei odoteta olla merkittävä.

Tällä hetkellä Thaimaan hallitseva COVID-19-kanta on Omicron- ja XBB.1.5-muunnelmien yhdistelmä, kun taas äskettäin tunnistettua XBB.1.16-kantaa seurataan tarkasti, mutta se ei aiheuta välitöntä huolta, vaikka se on tarttuvampi.

Tohtori Opas ilmoitti myös, että 1. toukokuuta alkaen valtakunnallinen kampanja tarjotaan ilmaisia ​​kausirokotuksia sekä COVID-19- että influenssaa vastaan ​​thaimaalaisille.

Samaan aikaan Chulalongkornin yliopiston kliinisen virologian huippuyksikön johtaja Yong Poovorawan kirjoitti Facebook-sivullaan, että uusi COVID-19-epidemian aalto on juuri alkanut ja sen odotetaan saavuttavan huippunsa toukokuun puolivälistä kesäkuuhun. sadekausi ja koulujen uudelleen avaaminen.

Hän kuitenkin korosti, että XBB.1.16-variantin vakavuus ei ole muita variantteja korkeampi, vaikka se leviää helposti. COVID-19:n hoitokäytännöt pysyvät ennallaan, ja riskiryhmien, kuten 60-vuotiaiden ja sitä vanhempien henkilöiden ja alle 2-vuotiaiden lasten tulee ryhtyä erityisiin varotoimiin.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.