Thaimaan terveysasiantuntijat lievittävät yleistä huolta uudesta Covid-19-vaihtoehdosta

Kansallinen -

Thaimaan terveysasiantuntijat tulivat rauhoittamaan yleisön huolta uudesta Covid-19-kannasta ja selittivät, että vaikka se saattaa olla tarttuvampi kuin aiemmat variantit, se ei silti ole suuri huolenaihe.

Puhuessaan lehdistötilaisuudessa 18. huhtikuuta kansanterveysministeriön kansliapäällikkö tohtori Opas Karnkawinpong paljasti, että COVID-19-tapaukset saattavat hieman lisääntyä Thaimaan Songkran-festivaalin jälkeen, mutta nousun ei odoteta olla merkittävä.

Tällä hetkellä Thaimaan hallitseva COVID-19-kanta on Omicron- ja XBB.1.5-muunnelmien yhdistelmä, kun taas äskettäin tunnistettua XBB.1.16-kantaa seurataan tarkasti, mutta se ei aiheuta välitöntä huolta, vaikka se on tarttuvampi.

Tohtori Opas ilmoitti myös, että 1. toukokuuta alkaen valtakunnallinen kampanja tarjotaan ilmaisia ​​kausirokotuksia sekä COVID-19- että influenssaa vastaan ​​thaimaalaisille.

Samaan aikaan Chulalongkornin yliopiston kliinisen virologian huippuyksikön johtaja Yong Poovorawan kirjoitti Facebook-sivullaan, että uusi COVID-19-epidemian aalto on juuri alkanut ja sen odotetaan saavuttavan huippunsa toukokuun puolivälistä kesäkuuhun. sadekausi ja koulujen uudelleen avaaminen.

Hän kuitenkin korosti, että XBB.1.16-variantin vakavuus ei ole muita variantteja korkeampi, vaikka se leviää helposti. COVID-19:n hoitokäytännöt pysyvät ennallaan, ja riskiryhmien, kuten 60-vuotiaiden ja sitä vanhempien henkilöiden ja alle 2-vuotiaiden lasten tulee ryhtyä erityisiin varotoimiin.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.