UNICEFin ja kumppaneiden uusi tutkimus herättää huolta 120,000 XNUMX laitoshoidossa olevan lapsen hyvinvoinnista Thaimaassa

BANGKOK, 20. huhtikuuta 2023 – UNICEFin ja Mahidolin yliopiston tänään julkaisemien uusien tietojen mukaan 120,000 XNUMX lasta asuu tällä hetkellä laitoksissa eri puolilla Thaimaata, mukaan lukien sisäoppilaitokset ja temppelit orpokotien ja muiden hoitolaitosten ohella. UNICEF Thaimaa on syvästi huolissaan näiden lasten hyvinvoinnista, koska monista heidän tilanteestaan ​​ei ole tietoa.

uusi tutkimus "Ei lasta jää jäljelle” havaitsee, että yli 6,000 43,000 lasta asuu nyt valtion ylläpitämässä kotihoidossa, kun taas 12,000 33,000 lasta – joista 2,000 39,000 erityistä tukea tarvitsevaa lasta – asuu tällä hetkellä hallituksen sisäoppilaitoksissa ja yli 77,000 700 lapsimunkkia ja 48 XNUMX lasta asuu temppeleissä. Lisäksi XNUMX XNUMX – XNUMX XNUMX lasta asuu XNUMX yksityiskodissa, joista suurin osa ei ole valtion rekisterissä. Lähes puolet kaikista yksityisomistuksessa olevista kodeista (XNUMX prosenttia) sijaitsee Pohjois-Chiang Main ja Chiang Rain maakunnissa, tiedot paljastavat.

"Näissä erilaisissa laitoshoidon muodoissa asuvien lasten määrä Thaimaassa on todella huolestuttavaa", sanoi Kyungsun Kim, UNICEFin Thaimaan edustaja. ”Koti- tai laitoshoidossa asuminen perheestä erillään voi jättää pysyvän kielteisen vaikutuksen lasten fyysiseen, kognitiiviseen ja emotionaaliseen kehitykseen. Tämä johtuu siitä, että näissä laitoksissa, etenkin ruuhkaisissa, lapset eivät usein pysty muodostamaan vakaita kiintymyksiä, kehittämään sosiaalisia taitoja tai saamaan fyysistä ja henkistä tukea, jota he saisivat perheympäristössä."

”Meitä todella huolestuttaa se, ettei ole olemassa mekanismia näiden asuntojen tai laitosten valvomiseksi. Tämä tarkoittaa, että meillä on vain vähän käsitystä näiden lasten hyvinvoinnista. Emme tiedä, kuinka he voivat, kuinka he elävät, millaista hoitoa he saavat ja millaista hoitoa he saavat, tai väkivallan, hyväksikäytön ja laiminlyönnin riskiä, ​​jota he kohtaavat."

UNICEF on pitkään väittänyt, että lasten sijoittamisen laitoshoitoon tulee olla viimeinen vaihtoehto ja vain mahdollisimman lyhyeksi ajaksi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että laitoshoidossa kasvavilla lapsilla on suurempi riski joutua aikuisiässä huonoihin tuloksiin, kuten mielenterveysongelmiin, huonompaan koulutustasoon ja vaikeuksiin ihmissuhteiden muodostamisessa ja ylläpitämisessä.

UNICEF kehottaa hallitusta ottamaan käyttöön tehokkaita mekanismeja valvomaan kaikkia laitoshoitolaitoksia ja varmistamaan, että lapset ovat turvassa ja elävät heidän kehityksensä ja hyvinvointinsa edellyttämässä suojaavassa ja stimuloivassa ympäristössä. Samanaikaisesti kansalaisjärjestöjen, yksityisen sektorin ja keskeisten ministeriöiden, mukaan lukien sosiaali- ja henkilöstöministeriö, opetusministeriö ja kulttuuriministeriö, koordinoitua toimintaa on vahvistettava, jotta erityyppisten kotihoidon valvonta, sisäoppilaitoksia ja temppeleitä parannetaan.

Loppujen lopuksi jokainen lapsi ansaitsee kasvaa turvallisessa ja rakastavassa perheympäristössä, jossa laitoshoitoa ei enää tarvita. UNICEF työskentelee kumppaneidensa kanssa estääkseen perheiden eroamisen ja edistääkseen perhepohjaista vaihtoehtoista hoitoa, mukaan lukien sukulaishoitoa ja sijaisperheitä, koska suosituin vaihtoehto, kun asuminen vanhempien kanssa ei ole turvallista tai mahdollista.

Thaimaa julkisti tämän vuoden alussa vaihtoehtoisen hoidon kansallisen etenemissuunnitelmansa, jossa Thaimaan kuninkaallinen hallitus lupasi panostaa enemmän perhetuen vahvistamiseen, perhehoidon edistämiseen ja hoitostandardien parantamiseen sekä laitoshoidon riippuvuuden vähentämiseen.

"Jokainen lapsi ansaitsee kasvaa perheessä, joka rakastaa heitä ja välittää heistä", Kim sanoi. ”Kansallinen tiekartta on varmasti tärkeä virstanpylväs Thaimaalle, mutta hyödyt tulevat lapsille vasta, kun se on täysin toteutettu. UNICEF vahvistaa sitoutumisemme työskennellä Thaimaan kuninkaallisen hallituksen ja kaikkien kumppaneiden kanssa yhteiskunnan luomiseksi, jossa jokainen Thaimaan lapsi voi kasvaa turvallisessa ja rakastavassa perheympäristössä.

Latauskäytäntöjen kuvaus: Ei lasta jää jäljelle

ภาษา ไทยhttps://uni.cf/3UQltwi

Englanti: https://uni.cf/40wqsUo

Video: "Kukaan ei kuullut ääntä" https://drive.google.com/file/d/1y_YEPApglQv55J04qhOXRAAdH0qdDeJe/view

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Rudina Vojvoda, UNICEF Thaimaa, 065 472 1060  rvojvoda@unicef.org

Nattha Keenapan, UNICEF Thaimaa, 086 616 7555, nkeenapan@unicef.org

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.