Lin Hui, Thaimaan kuuluisa jättiläispanda, kuoli Chiang Main eläintarhassa

KUVA: Globe - Bangkokin uutiset + Lifestyle

Chiang Mai -

Lin Hui, Thaimaan kuuluisa jättiläispanda, valitettavasti kuoli tänä aamuna 19. huhtikuuta Chiang Main eläintarhassa Pohjois-Thaimaassa, viranomaiset ovat vahvistaneet.

Kuuluisa naaraspanda täytti juuri 21 vuotta muutama kuukausi sitten.

Hänen kuolinsyynsä odottaa edelleen lopullista selvitystä eläintarhan viranomaisilta, vaikka raporttien mukaan panda sairastui ja osoitti epänormaaleja oireita eilen.

Lin Hui ja hänen puolisonsa Xuang Xuang lainattiin Chiang Main eläintarhaan Kiinasta jo lokakuussa 2003. Koko kansa rakasti heitä, sillä kuuluisaan eläintarhaan oli saapunut yli 8 miljoonaa kävijää ihailemaan parin söpöyttä.

Lin Hui ja Xuang Xuang synnyttivät tyttären nimeltä Lin Bing eläintarhassa toukokuussa 2009. Hän oli ensimmäinen Thaimaassa koskaan syntynyt jättiläispanda ja yksi harvoista vankeudessa syntyneistä Kiinan ulkopuolella. Lin Bing kuitenkin lähetettiin takaisin Kiinaan kahden vuoden iässä.

Chiang Main paikalliset ja verkkoyhteisöt eri puolilla maata jättivät hyvästit Lin Huille.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.