Pattaya Watchdog Group kehottaa ihmisiä ottamaan rennosti vesiroiskeista ja käyttämään vain perinteistä Songkrania

Pattaya -

Pattaya Watchdogin Facebook-sivu on kehottanut ihmisiä olemaan varovaisempi veden roiskumisesta muiden päälle tulevan Songkran-festivaalin aikana, koska kaikki eivät halua kastua.

Pattayan vahtikoira sanoi Facebook-viestissään 22. maaliskuuta, että ihmisten pitäisi keskittyä enemmän Songkranin kulttuuriseen puoleen, joka ei sisällä vain vesileikkiä ja juhlia, vaan myös ansioiden tekemistä, temppeleissä käyntiä, kotien siivoamista sekä vanhusten vierailua ja kunnioittamista.

He sanoivat, että viimeisen täyden Songkranin aikana vuonna 2019 monet ihmiset pystyttivät vesisäiliöitä Beach Roadille baarien eteen ja aiheuttivat hankaluuksia joillekin ihmisille, jotka joutuivat menemään töihin roiskuttamalla vettä niiden päälle. "Nämä huijarit näyttivät siltä kuin heillä olisi hauskaa pilata muiden ihmisten päivää", sivulla kerrotaan.

Songkran peruttiin kokonaan vuonna 2020, ja vuosina 2021 ja 2022 sallittiin vain perinteinen toiminta, ja kaikki festivaalit, juhlat, konsertit ja vesiroiskeet kiellettiin. Tänä vuonna Covid-19-pandemian väistyessä viranomaiset ovat kuitenkin sanoneet, että Songkranin niin sanotut "hauskat" osat sallitaan jälleen.

Mitä tulee ulkomaalaisiin, sivulla kerrottiin, että monet ovat tulkinneet väärin Songkranin merkityksen ja keskittyneet vain veden roiskumiseen, juomiseen ja juhlimiseen. Jotkut turistit valmistivat vesisäiliöitä rakennuksiinsa ja suihkuttivat vettä kadulla ohikulkijoiden päälle ja nauroivat kuin se olisi hauskaa.

Nämä ihmiset toimivat ilkivallalla ja mahdollisesti haitallisesti, varsinkin jos roiskumisen kohteeksi joutuneet olivat ajamassa. Heidän ajoneuvonsa voi liukastua veden päällä ja törmätä, sivu varoitti.

”Songkran sisältää veden kaatamisen arvostettujen vanhinten käsiin, eivätkä he heittäisi vettä toisilleen huvin vuoksi. Se on perinne, joka osoittaa kunnioitusta, eikä sen ole tarkoitus luoda konflikteja, PattayaWatchdog sanoi.

Vastaukset viestiin olivat ristiriitaisia, TPN-media huomauttaa, ja monet epäilivät, että kukaan noudattaisi pyyntöä, ja toiset sanoivat, että kolmen pitkän Songkran-kiellon vuoden jälkeen ihmiset tarvitsivat mahdollisuuden päästää irti. Monet olivat myös samaa mieltä ja ehdottivat kaikkea suorasta vedenheittokiellosta kaikkialla vesialueisiin tai vain yhden päivän peliin, 19. päivänä. Monet kuitenkin myönsivät myös, että sen täytäntöönpano olisi lähes mahdotonta.

Pattaya City ei ole vastannut viestiin, ja tapahtuman tuottamien turistidollarien määrän perusteella vaikuttaa epätodennäköiseltä, että kaikki ehdotukset perinteisestä vain Songkranista otettaisiin vakavasti.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.