Kissan teurastamo lopetettu toimintansa, 197 kissaa pelastettiin "Milestone Moment" -hetkellä eläinten hyvinvoinnin puolesta Vietnamissa

Teollisen mittakaavan kissanteurastamo Etelä-Vietnamin Dongin maakunnassa Thap, joka pystyy teurastamaan jopa 500 viatonta kissaa päivässä, on lopettanut kaikki toimintansa viranomaisten merkittävän väliintulon jälkeen.  

Yli vuosikymmenen ajan toimineelle teurastamolle on tehty viime viikkoina kaksi poliisin ratsiaa, joiden aikana sen omistajilla ei ole löytynyt vaadittuja papereita. Yli viisi tonnia pakastettua kissanlihaa tuhoutui myöhemmin anoneiden omistajien edessä, mikä lopetti luvattoman laitoksen.

Thaimaalainen eläinsuojelujärjestö Soi Dog Foundation International, joka taistelee koiran- ja kissanlihakaupan lopettamisen puolesta Aasiassa ja tukee 197:n hoitoa, on pitänyt tapausta virstanpylväshetkenä eläinten hyvinvoinnissa Vietnamissa. teurastamosta pelastetut kissat.

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun näin mittakaavaa operaatiota käsitellään tällä tavalla, ja olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen", sanoi säätiön tiedottaja. – Paikan päällä löydetyt kissat ovat turvassa ja saavat tarvitsemaansa kiireellistä lääketieteellistä hoitoa. Vaikka kissat olivat aluksi erittäin ahdistuneita, ne ovat nyt ystävällisiä ja rakastavia – ja monet ovat jo steriloituja – mikä saa meidät uskomaan, että ne ovat rakastettuja lemmikkejä, jotka varastetaan myydäkseen tähän barbaariseen kauppaan.

Nyt lakkautettu Dong Thap -teurastamo pystyi teurastamaan jopa 500 kissaa päivässä teollisuuskoneilla. Brutaali loppu, heidän kurkkunsa leikattiin, heidän ruumiinsa heitettiin kiehuvaan veteen ja heidän turkkinsa poistettiin "defurring" -koneilla.

Paikallisissa lehdistössä kuvailtuja "supervarkaita" ja "lemmikkieläinten tappajia" omistajat koordinoivat liiketoimintansa kautta jatkuvaa kissojen hankintaa, sekä varastettuja lemmikkejä että vapaasti vaeltavia kulkureita, jotka he vangitsivat raakojen kotitekoisten ansojen avulla. Jotkut kissat teurastettiin, jäädytettiin ja myytiin sitten lääkinnälliseen käyttöön ja kulutukseen, kun taas toiset ahdettiin häkkeihin elävinä ja kuljetettiin tuhansia kilometrejä myytäväksi ja teurastettaviksi Pohjois-Vietnamissa ja Kiinassa, missä kysyntä on paljon suurempi kuin etelässä.

Toistuvat rikkojat, omistajat olivat saaneet viranomaisten sakkoja aiemmin. Pelkäämättä ja ilman katumusta he olivat valmiita jatkamaan kissojen teurastusta ja myyntiä vain muutamaa päivää myöhemmin. Soi Dog Foundation -säätiön tarvikkeet on nyt tuhottu ja poliisin valvonta on käynnissä, joten se on varma, että tämä äskettäinen väliintulo merkitsee heidän liiketoiminnan loppua lopullisesti.

Mutta tuhoisasti Dong Thap on vain jäävuoren huippu, kun kyse on tästä kaupasta Vietnamissa, jossa vuosittain teurastettavien kissojen ja koirien määrän uskotaan nousevan miljooniin.

"Tämän tapauksen onnistuneen lopputuloksen vauhdittamana jatkamme taistelua oikeudellisen kehyksen luomiseksi, jotta samanlaiset toiminnot voidaan kohdistaa ja kissat ja koirat eivät enää joudu tämän käsittämättömän julmuuden kohteeksi missään maassa", sanoi Soi Dog. Säätiön tiedottaja.

”Vietnamissa 2023 on julistettu kissan vuodeksi, ja kissoja ylistetään suojelun ja onnen symboleina. On aika kohdella heitä vastaavasti."

Säätiö lopetti onnistuneesti koiran- ja kissanlihakaupan Thaimaassa vuonna 2014 ja tekee yhteistyötä Hanoin eläintautiosaston kanssa saavuttaakseen saman Vietnamin pääkaupungissa ja sen ulkopuolella. Kun kissojen kulutuksen suosio kasvaa Vietnamissa ja teurastusmenetelmät ovat käsittämättömän julmia, säätiö on päättänyt lisätä tietoisuutta kaupasta ja auttaa ottamaan käyttöön vankan lainsäädännön sen sulkemiseksi.

Tähän liittyvän julmuuden lisäksi koiran ja kissan lihakaupan uskotaan myös edistävän raivotaudin leviämistä Vietnamissa. Huolimatta taudin hävittämiseen vuoteen 2030 mennessä osoitetuista varoista, tilanne maassa vain pahenee viimeaikaisten uutisraporttien mukaan.

"Niin kauan kuin koiran- ja kissanlihakauppa jatkuu, Vietnamin on mahdotonta vapautua raivotaudista", sanoi Soi Dog Foundationin tiedottaja. "Varastettu kodin ulkopuolelta ja kadulta ennen kuljetusta kauheissa olosuhteissa ja teurastettu toistensa näkyvissä rajuimmilla menetelmillä - jokaiseen kaupan kohtaan liittyy läheinen kontakti ihmisten ja näiden äärimmäisen peloissaan eläinten välillä ja siksi mahdollinen altistuminen tälle kuolemaan johtava sairaus."

LOPPU 

-

Tietoja Soi Dog Foundationista 

Phuketin saarella Thaimaassa vuonna 2003 perustettu Soi Dog Foundation on Kaakkois-Aasian suurin kulkueläimiä auttava järjestö. Heidän tehtävänsä on parantaa koirien ja kissojen hyvinvointia Aasiassa, mikä johtaa parempaan elämään sekä eläin- että ihmisyhteisöille, luoda yhteiskunta ilman kodittomia eläimiä ja viime kädessä lopettaa eläinten julmuus.

Gill Dalley -pyhäkkö Phuketissa on koti yli 1,800 XNUMX eläimelle. Soi Dogilla on myös hoitolaitos Bangkokissa ja se vastaa kriisitilanteisiin kaikkialla Thaimaassa. Organisaatio on sitoutunut toteuttamaan tehokkaita, kestäviä ratkaisuja, jotka vähentävät koirien ja kissojen kärsimystä Aasiassa, toimii täysin lahjoituksin ja toimii tehokkaasti, jotta kaikki lahjoitukset käytetään eläinten auttamiseksi mahdollisimman tehokkaasti.

Ota yhteyttä   
info@soidog.org

Verkkosivu 
www.soidog.org

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.